Ouddorp - Zaterdag 19 februari 2022 heropende Speelgoedwinkel Houten Aap, gelegen naast het bekende Strandtheater Houten Kaap in Ouddorp. Tijdens dit feest konden kinderen gratis speelgoed testen en meedoen met leuke activiteiten, zoals een workshop ballonknopen, schminken en knutselen. De dag eindigt met een leuke speelgoedloterij, waarbij het creatieve speelgoed wat in de winkel verkocht wordt, ook gewonnen kon worden. Lees meer >>

Vervolg

Met een speciale selectie van duurzaam, verrassend en creatief speelgoed wil de Houten Aap een heel andere speelgoedwinkel zijn dat de bekende winkels in de omgeving. Bekende merken zoals Djeco, Scatch en Souza worden op Goeree-Overflakkee nog niet of nauwelijks verkocht. De speelgoedwinkel let bij de inkoop op de originaliteit, kwaliteit en herkomst van speelgoed. Een deel van het assortiment is gemaakt van gerecyclede materialen, zoals ook bij het duurzame merk Greentoys. Bekend van de grote onverwoestbare auto’s en ander speelgoed gemaakt van gerecycled plastic.

De winkel ligt midden in het bekende recreatie gebied Ouddorp Duin en biedt daardoor ook speelgoed aan voor toeristen, denk aan duurzame strandspeelgoed van Zsilt. Daarnaast speelt de winkel ook in op het slechte weer (wat helaas ook mogelijk is) tijdens je vakantie in Ouddorp. Vele knutsel- en tekenspullen zijn er te koop waarbij het originele aanbod van Pakje Plezier uit Rotterdam wel het meest in het oog springt. De initiatiefnemer maakt unieke knutselpakketten met (industriële) restmaterialen. Al deze materialen worden voor je geknipt, gesorteerd en ingepakt door volwassenen met een (lichamelijke en) verstandelijke beperking.

Het is ook mogelijk om met deze originele knutselpakketten een kinderfeestje te vieren in het theater of je haalt de dozen op voor thuis. Naast de knutselfeestjes organiseert de Houten Aap nog vele andere kinderfeestjes, met outdoor- en strandactiviteiten, theater en dansen.

Vorig jaar juni is de speelgoedwinkel Houten Aap al geopend tegelijk met de opening van de nieuwe minigolfbaan Ouddorp Duin. Wegens succes is de winkel deze winter een stuk groter geworden en het aanbod veel ruimer opgezet. Daarnaast is besloten een webshop te starten, waar al het speelgoed ook online te kopen is. De webshop houtenaap.nl werd ook tijdens de feestelijke dag in het theater gelanceerd.