Ooltgensplaat - Sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, zijn we steeds meer gaan wandelen. Vooral de korte wandelingen van huis uit zijn erg populair geworden. "Even na een paar uurtjes beeldscherm een frisse neus halen", zegt dorpsraad Ooltgensplaat. "We hebben er ook snel een passende naam voor gevonden: het 'oplaad ommetje', want volgens Erik Scherder (neuropsycholoog bekend van televisie) houd je met wandelen niet alleen je lijf, maar ook je hersens fit. Hij is ook promotor van de 'Ommetje-app'. Lees hieronder meer.

Ommetje-app

De 'Ommetje-app' is te downloaden is onder deze link.

Favoriete ommetjes in beeld

De dorpsraad Ooltgensplaat heeft in dat kader een oproep gedaan om de meest favoriete ‘ommetjes’ in beeld te krijgen. Met de ingediende voorstellen werden tevens argumenten verzameld op basis waarvan nieuwe wandelroutes kunnen worden ontwikkeld.

"Voor de leukste en origineelste inzending werd als ‘prijs’ het planten van een boom in het vooruitzicht gesteld. Met dank aan de medewerkers van de groenafdeling van de gemeente, die de boom ter beschikking hebben gesteld en het plaatsen voor hun rekening hebben genomen, is de boom op maandag 28 juni jl. met een bescheiden feestelijk tintje geplant. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de boom al eerder geplaatst was in verband met optimale hechting en dat de festiviteit beperkt is gebleven tot het onthullen van de winnaars van het ‘Oplaet’-ommetje: Marianne de Ranitz en Ellery Landheer."

Hart voor de Plaet

De ‘winnende’ routes zullen in ‘Hart voor de Plaet’ worden bekendgemaakt. Intussen zijn de namen van de winnaars voor eeuwig aan deze boom aan het wandelpad door de Plaet verbonden.