Sommelsdijk - Aan de Oud Kraaijerdijk in Sommelsdijk staat al 'jaar en dag' een huisje dat voor veel Flakkeënaars een herinnering oproept. Het karakteristieke oude huisje is onlangs ingestort en Wilko van Dam maakt daar opnames van. 6 jaar geleden publiceerde iGOnl een Spot van de Maand, met titel 'Een speciale plek op Goeree-Overflakkee'. Els Korteweg-van Helden stuurde destijds ook veelzeggende foto's van dit historische huisje. Ze schreef: "Mijn geboortehuisje aan de Oud Kraaijerdijk in Sommelsdijk...". Ze had een prachtige herinnering vastgelegd... die nu dit huisje is ingestort, waarschijnlijk nog meer gemengde gevoelens op zal roepen. Lees hieronder meer en bekijk de foto's.

Vervolg

Aan de Oud Kraaijerdijk in Sommelsdijk staan weinig huizen. Deze woningen hebben als gemiddelde bouwjaar 1937 en zijn dus relatief oud te noemen. Na 2005 zijn er nieuwe woningen gebouwd. De oudste woning aan de Oud-Kraaijerdijk heeft als bouwjaar 1680.

Een speciale plek op Goeree-Overflakkee

In november 2015 werd het huisje dat inmiddels is ingestort even in het zonnetje gezet als 'Spot van de maand'. Zoals gezegd stuurde Els Korteweg-van Helden prachtige plaatjes van haar geboortehuis. Goeree-Overflakkee is een geweldig mooi eiland en heeft meer van dit soort oude historische plekjes, huizen en gebouwen. In iedere dorp kun je prachtige foto’s maken. Mooie natuurfoto's, maar ook foto's van bijzondere plekjes, omdat je daar een dierbare herinnering aan hebt.

Stuur jouw/uw herinnering op en deel!

Heb jij/heeft u ook zo'n speciale plek op het eiland? Mail de foto (in groot formaat, liefst 'horizontaal' genomen) dan naar de redactie: info@iGO.nl. Geef een korte beschrijving, deel de herinnering en vermeld waar dit plekje precies is. Uw en jouw foto zetten we dan ook bij 'Spot van de maand' op www.iGO.nl!