Goeree-Overflakkee - In de maand juli presenteren De Reizende Dichters een poëzieroute in verschillende tuinen op Goeree-Overflakkee. Gedurende de openingstijden – in ieder geval tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen de tuinen worden bekeken en de gedichten die op bordjes tussen de planten staan. De gedichten zijn geschreven door Anne Hanse, Anneke de Klerk, Catherine van Vliet-Saivres, Frouke Bienefelt, Greta Lugtmeier, Jolanda Holleman, Magda Haan, Marian Kortekaas, Mieke van den Tol en Niels Snoek. Lees hieronder meer.

Vervolg

Welkom in de tuinen!

Op zaterdag 10 juli bent u welkom in de tuin van Ineke en Niels Snoek aan de Boezemweg 34 te Dirksland. In het weekend van 17 en 18 juli kunt u bij een bezoek aan de Theetuin De Bongerd aan de Molendijk 65 te Herkingen de gedichten lezen in de boomgaard. Op zaterdag 24 juli bent u welkom in de tuin van Greet en Herman Maas Molendijk 4 in Stad a/h Haringvliet en op zaterdag 31 juli in de tuin van de Kortstaerthoeve, Oostdijkseweg 39 te Goedereede.

Verschillende gedichten zijn ook te lezen in o-o-go, het tijdschrift van De Reizende Dichters en wel in nummer 54 met het thema tuinen. Omdat de route is uitgesteld van het voorjaar naar de zomer zal nummer 55 van o-o-go dan ook al verschenen zijn; een nummer met het thema Landschappen van Goeree-Overflakkee, van de Hellegatsplaten tot het strand, van de Slikken tot De kwade hoek en nog veel meer plekjes op het mooie eiland.

Door Magda Haan