Ouddorp - Ouddorp Duin, het recreatiegebied tussen de duinen van Ouddorp, breidt uit. Rond het gezellige strandplein is een nieuwe Delishop geopend, wordt een outdoor- en speelgoedwinkel ingericht. En is een begin gemaakt met de aanleg van een 18 holes minigolfbaan. Bijna vier jaar na de opening is Ouddorp Duin een vertrouwd stukje Ouddorp geworden voor de lokale bevolking én toeristen. Lees hieronder verder.

Ouddorp Duin

Het strandplein van dit recreatiegebied is de perfecte tussenstop tijdens een fietstocht of wandeling door de duinen, een heerlijke plek om te spelen en te ontspannen en een goede locatie voor evenementen en (outdoor)activiteiten. Door de coronacrisis en de daarmee samenhangende sluiting van de horeca en verbod op evenementen en grootschalige activiteiten zijn de ondernemers van Ouddorp Duin op zoek gegaan naar alternatieve diensten om toch iets te kunnen bieden voor de bezoekers die gelukkig wel naar het gebied bleven komen.

Zoals vele restaurants in de omgeving breidde Bij Marc haar take away uit. Met de onlangs geopende delishop Bij Marc@home gaan zij nog een stapje verder: in deze ‘walk through’ shop heb je de keuze uit heerlijke gerechten to go voor zowel ontbijt, lunch als diner.

Houten Kaap

Ook Strandtheater Houten Kaap moest langdurig haar deuren sluiten. Het theater richtte haar aandacht daarom op de doorontwikkeling van nevenactiviteiten. Onder de noemer Outdoor Duin worden er dagelijks sessies lasergamen, boogschieten en Archery Tag aangeboden. Hiervoor is zoveel interesse dat er besloten is om in een gedeelte van het theater een outdoorshop in te richten. In deze shop kunnen de outdooractiviteiten geboekt worden, wordt informatie over activiteiten bij Ouddorp Duin en in de omgeving verstrekt en zal ook duurzaam (outdoor) speelgoed verkocht worden.

De nieuwe shop wordt ook de plek waar de sticks voor de nieuw aan te leggen minigolfbaan kunnen worden afgehaald. Deze 18 holes baan aan de voet van het speelduin zal naar verwachting begin juni 2021 worden geopend en is net als alle andere faciliteiten en activiteiten van Ouddorp Duin voor iedereen toegankelijk.