Sommelsdijk - Zin in een corona proof uitje tijdens de lockdown? Behoefte aan buiten bewegen? Genieten van ons mooie eiland? Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee biedt daarom wandelpuzzeltochten door Middelharnis aan. Fun, leerzaam, doen en gewoon even wat anders dan corona. Lees hieronder meer.

Juist nu!

Door de coronamaatregelen in december moesten de wandelpuzzeltochten van het Streekmuseum met de thema-hapjes Eilandverhalen tijdens de kerstperiode afgelast worden. Omdat juist nu de behoefte aan vertier zo groot is, heeft het museum de planning voor haar puzzeltochten omgegooid. Het museum stelt daarom alvast haar wandelpuzzeltocht Middelharnis beschikbaar voor verkoop. Weliswaar zonder thema-hapjes, maar die verschuift het museum naar een van de eerstvolgende puzzeltochten. Via de webshop van het museum is het mooi vormgegeven boekje te koop voor EUR 4,50. De webshop is te vinden via streekmuseum.nl/winkel. Daar zijn ook de autopuzzeltochten Oost en West op het eiland Goeree-Overflakkee te koop. Met uw aankoop steunt u het Streekmuseum GO in deze moeilijke tijd.

Thema: “Avondlicht”

Het museum koppelt haar puzzeltochten graag aan een actueel thema. Met de huidige avondklok wil het museum graag een lichtpunt bieden. En het toeval wil dat de wandelpuzzeltocht Middelharnis zowel overdag als in de avond te lopen is. Vandaar het thema: Avondlicht. Zorg er alleen voor dat u vóór het ingaan van de avondklok weer thuis bent. In de avond is de wandelpuzzeltocht extra sfeervol, maar neem dan wel een lichtje mee. Er zijn namelijk vragen tijdens de puzzeltocht waarbij u moet zoeken.

Wat te verwachten en voor wie bedoeld?

De wandelpuzzeltocht bestaat uit twee etappes van elk ongeveer 100 minuten. En ook deze etappes kunt u weer naar eigen voorkeur indelen. De puzzeltocht is een combinatie van puzzel- en kennisvragen. De puzzeltocht neemt u mee in het verhaal van het dorp Middelharnis. Is de puzzeltocht dan alleen interessant voor bewoners van Middelharnis? Integendeel, het bevat juist ook wetenswaardigheden over het gehele eiland Goeree-Overflakkee. Het is daarom een puzzeltocht voor eilandbewoners, mensen van de “overkant” en bewoners van het dorp zelf. En bij voldoende animo gaat het museum door met het maken van nog meer puzzeltochten.

Wilt u als thuiswerker uw lunchpauze eens anders besteden? Zin om met uw kind(eren) er weer eens op uit te kunnen? Even de zinnen verzetten na het avondeten? Graag iets te weten komen over het leven van uw (groot)ouders? Of in het weekend of doordeweeks gewoon lekker naar buiten en bewegen? De wandelpuzzeltocht is gelet op het succes van de autopuzzeltochten Oost en West een echte aanrader, juist in deze tijd waarin de behoefte aan afleiding zo groot is. De puzzeltocht is gericht op volwassenen maar ook geschikt voor kinderen vanaf circa tien jaar.

Geplande puzzeltochten

De wandelpuzzeltocht Sommelsdijk is zo goed als gereed en volgt als eerste na die van Middelharnis. Als de overheidsmaatregelen het toelaten, gaat de verkoop daarvan gepaard met de eerder geplande thema-hapjes. En anders worden de thema-hapjes doorgeschoven naar de eerstvolgende wandelpuzzeltochten. Die waren nog geheim, maar die maakt het Streekmuseum nu alvast graag kenbaar: Oude-Tonge en Nieuwe-Tonge. Als de proeflopers klaar zijn met hun werk, dan kunnen ook voor deze twee dorpen de puzzeltochtboekjes gedrukt worden. En voor het dorp Herkingen zijn de eerste voorbereidingen al getroffen.

Waar te koop en valt er nog wat winnen?

Via de webshop van het Streekmuseum GO kunt u het wandelpuzzeltochtboekje Middelharnis kopen, te vinden via streekmuseum.nl/winkel. Onder de deelnemers van de puzzeltochten wordt maandelijks een prijs verloot uit het assortiment van de museumwinkel.

Tot slot

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee wenst iedereen sterkte en gezondheid toe in deze bijzondere tijd, maar ook veel plezier tijdens de puzzeltochten over het mooie eiland Goeree-Overflakkee. Het Streekmuseum vertelt graag eilandverhalen, juist nu!