Middelharnis/Sommelsdijk - Een coronaproof evenement en reizen in 2020 lastig? Het Streekmuseum in Sommelsdijk neemt jou vanaf zaterdag 19 december graag mee op reis met maar liefst twee puzzeltochten door Sommelsdijk en Middelharnis. Door het onverwachte succes van de autopuzzeltochten over oost en west Goeree-Overflakkee zijn een tweetal vrijwilligers aan de slag gegaan met twee nieuwe puzzeltochten. "De Sommelsdijk of Middelharnis route? Je hoeft niet te kiezen: je krijgt beide puzzeltochtboekjes voor maar €6,00." Lees hieronder meer.

Vervolg

"Onderweg beantwoord je vragen over de omgeving: vol wetenswaardigheden, humor en geschiedenis over dit unieke tweelingdorp. De puzzeltocht is geschreven met als startpunt het Streekmuseum voor Sommelsdijk en het voormalige raadhuis aan het einde van de Voorstraat voor Middelharnis. De Langeweg is letterlijk en figuurlijk de grens tussen beide routes.

Waar en wanneer verkrijgbaar? Vanaf 19 december zijn de boekjes te koop bij het Streekmuseum in de Kerkstraat van Sommelsdijk. Het is een samenwerking met de Motte, Museum Ouddorp en de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Een puzzeltocht is een manier dat in coronatijd gelukkig wél kan door kan gaan. Mits je je houdt aan de landelijke regels dan niet meer met vier mensen over straat te lopen. De puzzeltocht gaat niet op basis van de snelste tijd. Je kunt ook op een andere dag de tocht lopen. Deelnemers maken kans op een mooi eilandpakket van het Streekmuseum.

Zin in wat lekkers tijdens de tocht? Koop daarom zaterdag 10 oktober lekkernijen bij het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. “Het vertellen van Eilandverhalen” is het credo van het Streekmuseum. Met het thema Eilandverhalen kon het niet anders dan dat onze eilandbakkers koek/gebak van andere eilanden serveren. Lekker voor onderweg tijdens de wandelpuzzeltocht of “geweun voor bie un bakje”. Moeder Leni en zoon Hugo hebben eilandlekkernijen gemaakt uit Ierland (chester cake), IJsland (skúffúkaka), Malta (imqaret), Cyprus (daktyla/vrouwenvingers) en Kaapverdië (fidjós de banana). Stevige kost voor tijdens een winterwandelpuzzeltocht. En daar hoort natuurlijk ook warme chocolademelk bij.

Andere puzzeltochten Nog niet deelgenomen aan de autopuzzeltocht? Geen nood. Deze zijn nog steeds verkrijgbaar en ook daarmee zijn nog steeds prijzen te winnen. Voor de kleintjes onder ons komt het museum vanaf 19 december ook met een kerst kidspuzzeltocht. Kinderen moeten zoeken naar tekeningen. De tekeningen hangen onder meer bij een aantal ondernemers op Dn Diek. Ook deze tocht is verkrijgbaar bij het Streekmuseum.

Open in de Kerstvakantie Het museum en de museumwinkel zijn in de Kerstvakantie dagelijks geopend met uitzondering van de maandagen en feestdagen. Kijk voor de tijden op streekmuseum.nl/kerstvakantie.