Nieuwe-Tonge - De kleine vereniging 'Watersportvereniging Battenoord' bestaat sinds 1970 en heeft 80 ligplaatsen. Er liggen een aantal platbodems maar in het merendeel van de boxen dobberen kleine zeil- of motorboten. Het haventje bij Battenoord en Nieuwe-Tonge trekt het hele jaar veel toeristen en mensen uit de buurt die er komen zwemmen, wandelen of uitrusten. Bettina van Drunen, bestuurslid van de vereniging: "Een heleboel mensen weten het niet, maar de vereniging onderhoudt de haven, de (passanten)steigers, de kade én de trailerhelling. Onze actieve leden komen twee keer per jaar helpen...." Lees hieronder meer.

Actieve leden en vrijwilligers

Er is altijd veel te doen in en rondom de haven. De haven wordt volledig onderhouden door de watersportvereniging. "Een heleboel mensen weten het niet, maar de vereniging onderhoudt de haven, de (passanten)steigers, de kade én de trailerhelling. Onze actieve leden komen twee keer per jaar helpen. De havencommissie doet gedurende het jaar de rest", zegt Bettina van Drunen, bestuurslid. Een vereniging die veel betekent voor het haventje Battenoord en de directe omgeving. Het is een club met hele actieve vrijwilligers, een gedreven bestuur en volgens de watersportbond een unieke vereniging die gebruik maakt van een haven dat ligt in een natuurgebied. Niet commercieel, goedkoop voor leden en passanten, klein maar met een grote betrokkenheid en variëteit aan boten.

Helaas kan de vereniging in verband met corona geen feest vieren, dit is verplaatst naar volgend jaar. Leden komen uit het hele land en buitenland (België, Duitsland) om in Battenoord te liggen. "We hebben sinds vorig jaar een erelid: de heer Henk Hafka (80 jaar) die hele mooie verhalen kan vertellen over het heden én verleden... Henk is een boeiend verteller!"