Middelharnis - "Een dagje ontspannen op stap met het gezin of samen de rust opzoeken? Het kan deze zomer met Expeditie Haringvliet!" Tot 6 september 2020 zijn er vaarverbindingen voor fietsers en wandelaars tussen Hellevoetsluis, Middelharnis, Nieuwendijk, Stad aan ’t Haringvliet, Tiengemeten en Stellendam. Mede als gevolg van de coronacrisis is er dit jaar een aangepast aanbod. Er zijn alleen directe verbindingen tussen de kernen en naar Tiengemeten beschikbaar. "Let op: Vanwege de coronamaatregelen is reserveren verplicht." Lees hieronder meer.

Aan boord

Aan boord van de Heicondias of de Linquenda II is het vanaf het water genieten van al het moois wat het Haringvliet te bieden heeft. Spot bijvoorbeeld een lepelaar tijdens de vaart en geniet van de koelte op het water. Op de schepen wordt er naast een vaarverbinding, een persoonlijke benadering aangeboden. De fiets kan mee, maar op de bestemmingen kan men ook een fiets huren.

Let op: Vanwege de coronamaatregelen is reserveren verplicht. Aan boord wordt rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen, er wordt 1,5 meter afstand gehouden.

Dagje uit

Naast de ultieme vaar- en natuurbeleving, wordt toeristen en inwoners van de omliggende gemeenten een dagje uit aangeboden. Een dagje shoppen en terrasjes pakken in Hellevoetsluis, vanaf de boot met een treintje naar het mooie centrum van Middelharnis en Sommelsdijk of de rust vinden op Tiengemeten. Voor kinderen is er een grote natuurspeelplaats en voor de allerkleinsten een Ukkie-eiland. Ook is het mogelijk om het leefgebied van de bever onder begeleiding van een boswachter te bekijken en in Stellendam is het mogelijk om zeehondenopvang A Seal te bezoeken. Kortom voor ieder wat wils!

Expeditie Haringvliet

De vaarverbinding naar en over het Haringvliet is in 2016 ontstaan als activiteit van het Droomfondsproject Haringvliet met financiële steun van de Nationale Postcode Loterij en de provincie Zuid-Holland. Sinds 2018 ligt de organisatie en steun van de Haringvliet Expeditie in handen van de omliggende gemeenten (Hellevoetsluis, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Moerdijk) en de provincie Zuid-Holland. Jaarlijks maken duizenden mensen gebruik van de recreatieve vaarverbinding.

Informatie en tickets

Kijk voor meer informatie op www.expeditieharingvliet.nl. Reserveren van tickets kan uitsluitend telefonisch bij de veerdiensten. Bel voor beschikbaarheid van de Heicondias met 06-38354991, voor de Linquenda II belt u 06-46440113.