Nieuwe-Tonge - "Met de trein aapjes kijken? Het kan op Goeree-Overflakkee!" Dierentuin Faunapark Flakkee heeft zin in de zomer op ons schitterende eiland: "Het is zover! Afgelopen week hebben wij toestemming gekregen om onze eerste "primaten" (apen) te gaan houden. Na de aanvraag zijn we begonnen met het bouwen van een verblijf voor de Callithrix jacchus, de Witoorpenseel aap. Nadat alle protocollen waren goedgekeurd moest het verblijf nog worden gevisiteerd. Deze visitatie vond vorige week plaats en kregen we te horen dat de aapjes mochten worden gehouden!" Lees hieronder verder.

Klein aapje

De Witoorpenseelaap, ook wel "Klauwaapje" genoemd, behoort met zijn lengte van 16 tot 21 cm en een staart van 29 tot 35 cm en een gewicht tot 320 gram, tot de kleinste aapjes ter wereld. Ze leven voornamelijk in het tropisch regenwoud van noordelijk Zuid-Amerika. Ze eten voornamelijk kleine zoete vruchten, bloemen, nectar, plantensappen zoals gom en het sap van de Brazilliaanse rubberboom, en dierlijk voedsel als insecten ( voornamelijk sprinkhanen, kevers, spinnen en hagedissen).

Met de trein naar Faunapark Flakkee

Vanaf volgende week rijd het treintje vanuit Middelharnis, op donderdag en vrijdag, ook naar Faunapark Flakkee (Lees hier). "Een bijzonder dagje uit, met de trein naar de dierentuin op het schatrijke eiland Goeree-Overflakkkee."

Adres

Het adres van Faunapark Flakkee is: Duivenwaardsedijk 22 in Nieuwe-Tonge. Lees ook op de Facebookpagina "hier kunt u het allerlaatste nieuws over onze dieren volgen. We hopen u snel te mogen begroeten op het park!"

Steun

Draagt u het Faunapark Flakkee in Nieuwe-Tonge een warm hart toe? Klik hier!