Een winterse wandeling door de Slikken van Flakkee bezorgt u enkele fraaie beelden. Met meer dan 1500 hectare, onderverdeeld in drie zones die in elkaar overlopen, zijn de Slikken ook in het winterseizoen één van de mooiste gebieden die het eiland Goeree-Overflakkee heeft. Wist u namelijk dat u op dit moment ook kalveren van wilde runderen kunt aantreffen?

Wanneer u er gaat wandelen, dan komt u ook vast de kudde Fjordenpaarden tegen. Deze kudde bestaat uit ongeveer 50 merries en 30 veulens. Ze redden zich uitstekend in dit wild begroeide gebied. Ook de reeën en een grote hoeveelheid vogels, die in dit gebied overwinteren, maken het ondanks de kou toch een druk 'bevolkt' gebied.

De Slikken van Flakkee zijn gelegen tussen Goedereede en Herkingen. Het gebied bevat diverse wandelroutes. Deze wandelroutes worden aangegeven aan de hand van diverse kleuren.
De wandelroutes zijn te vinden op deze pagina (klik hier)
Ook de ontwikkelingen op de Slikken van Flakkee staan niet stil. Het Grevelingenschap werkt hard om er voor te zorgen dat u als bezoeker optimaal kunt genieten van het gebied. Zo wordt de toegang tot, en de bewegwijzering in het gebied verbeterd. Daarnaast krijgen de Slikken ook meer voorzieningen, aan de buitenzijde van het middengebied bevindt zich een strandje met een parkeerplaats en een aanlegsteiger. 

Kortom, of u nu op Goeree-Overflakkee woont of op bezoek bent, een kijkje op de Slikken mag zeker niet ontbreken! 

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de natuurgebieden, raden wij u aan om deze website goed in de gaten te houden.