Goeree-Overflakkee - De gemeenten Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Veere en Westvoorne zijn benoemd tot de beste duurzame natuurbestemming wereldwijd, oftewel "the Best of Nature" ("het beste van de natuur")! Daarmee laat het Zuidwestelijke deltagebied Lake Tahoe (VS) en San Isla (Ecuador) achter zich. Vlakbij grote steden als Rotterdam, Breda en Antwerpen vind je in dit kustrijke gebied een overdaad aan natuur waarin je nog echt tot rust komt. De fietsroute is gratis verkrijgbaar bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp, de VVV-kantoren in de andere gebieden en de gemeentehuizen. Lees hieronder meer.

Fietsboekje

In het fietsboekje staat één lange route van 107 kilometer beschreven, de Best of Nature Fietsroute, die van Westvoorne via Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland naar Veere leidt. In het boekje wordt deze route per gebied beschreven en worden de hoogtepunten uitgelicht. Daarnaast zijn per gebied aparte fietsrondes uitgestippeld met een lengte van 32 tot 54 kilometer. De routes zijn samengesteld aan de hand van het fietsknooppuntensysteem. De fietsroute op Goeree-Overflakkee leidt je onder andere langs Vogelobservatorium TIJ, natuurgebied de Kwade hoek, de Goereese duinen, langs de Noordzeestranden en de Grevelingen. Onderweg zijn er naast TIJ diverse andere bezienswaardigheden zoals de vuurtoren bij Ouddorp en de uitkijktoren bij het strand van Ouddorp.

The Best of Nature

Je kunt op en rond Goeree-Overflakkee met gemak zeehonden, bruinvissen, herten, bevers, wilde fjordenpaarden, flamingo’s, sterns, Europese zeearenden en andere bijzondere dieren spotten. De ongerepte brede Noordzeestranden en vele jachthavens staan bekend om hun schone zwemwater en bieden urenlang watersportplezier.

Groen en duurzaam

Je vindt een enorme variatie aan natuurgebieden: slikken, waterrijke gebieden, stranden, bossen en duinlandschappen. Naast veel groen, natuur en duurzame initiatieven vind je in het gebied ook veel gezelligheid (en overnachtingsmogelijkheden en horeca) in de authentieke dorpen. Best of Nature Deze fietsroute leidt je langs de vele hoogtepunten van de streek. Stap op de fiets en geniet van de uitgestrekte natuur, bijzondere stopplekken en de weidsheid van het gebied.

Download HIER het boekje.