Ouddorp - Goeree-Overflakkee staat bekend om haar mooie en brede kuststrook. De stranden op het eiland trekken jaarlijks veel bezoekers uit binnen en buitenland. Naast nationale en internationale bezoekers en recreanten, genieten ook de eigen inwoners het hele jaar volop van het strand, de zee en de duinen. "Goeree-Overflakkee heeft maar liefst een 25 kilometer lang Noordzeestrand dat er altijd netjes en onderhouden bij ligt." Lees hieronder meer en bekijk de video.

Stranden om trots op te zijn

Goeree-Overflakkee heeft maar liefst een 25 kilometer lang Noordzeestrand dat er altijd netjes en onderhouden bij ligt. Bij elke strandopgang op het eiland vind je bovendien goede en – niet onbelangrijk – schone sanitaire voorzieningen. Op de stranden wappert de Blauwe vlag en dat is niet voor niets. Dit is een internationale erkenning voor schone stranden, schoon zwemwater en goede sanitaire voorzieningen. Ook wordt het eiland al een paar jaar achtereen bekroond met de Quality Coast Award, het grootste internationale certificeringsprogramma voor bestemmingen in duurzaam toerisme.

Enthousiaste en betrokken mensen

Het hebben van schone stranden is geen vanzelfsprekendheid. Daar wordt op Goeree-Overflakkee in het zomerseizoen elke dag heel hard door enthousiaste en betrokken mensen aan gewerkt, zowel beroepsmatig als vrijwillig. Naast het legen van de prullenbakken, het opruimen van zwerfafval en het schoonmaken van de sanitaire voorzieningen wordt ook het zand met een speciale machine gezeefd. In de zomermaanden wordt ’s morgens tussen 6.00 en 10.00 uur en ‘s avonds na 22.00 uur het strand schoongemaakt. Dit alles om de strandbezoekers een fijne strandbeleving te geven.

Film als eerbetoon

Om in beeld te brengen wat er allemaal bij komt kijken en als eerbetoon aan de mensen die de stranden op Goeree-Overflakkee schoonhouden, is een korte sfeerfilm gemaakt. De film is te bekijken via het Youtube kanaal van de gemeente Goeree-Overflakkee, titel: ‘Schone stranden Goeree-Overflakkee’.

Supporter van schoon

Wil jij ook je steentje bijdragen aan een schoon Goeree-Overflakkee? Op zaterdag 21 september 2019 is het World Cleanup Day: het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval. In ruim 160 landen trekken miljoenen vrijwilligers door de straten, de parken, de bossen en langs de kusten om samen zwerfvuil op te ruimen. Kijk voor meer informatie op www.supportervanschoon.nl/goeree-overflakkee.