Regio - Op een steenworp afstand van de grootste havenstad van Europa ligt het Haringvliet. Een delta met duizenden trekvogels, tal van recreatiemogelijkheden en (nieuwe) natuurbeleefplekken. IVN Natuureducatie nodigt inwoners van de Zuid-Hollandse eilanden uit om deze bijzondere Haringvlietnatuur te ontdekken tijdens het Haringvlietweekend van 27 t/m 29 september. De activiteiten in het Haringvlietweekend zijn gecentreerd rondom Middelharnis, Stellendam en de Hoeksche Waard. Lees hieronder meer.

Veel activiteit

De afgelopen jaren zijn er heel wat nieuwe natuurbeleef, speel- en herstelplekken rondom het Haringvliet aangelegd. Denk aan vogelobservatorium Tij, het nieuwe eiland Bliek, speciaal voor vogels en vissen, en de wandelroute op de Korendijkse Slikken die in het Haringvlietweekend open gaat. Het Haringvlietweekend is hét moment voor bewoners om één van deze plekken te ontdekken samen met boswachters en andere experts.

Activiteiten voor natuurliefhebbers en gezinnen!

De activiteiten in het Haringvlietweekend zijn gecentreerd rondom Middelharnis, Stellendam en de Hoeksche Waard. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen, maar ook voor kinderen is wat te beleven. Stap op de boot ‘de Zeearend’ van Staatsbosbeheer, ga op vogelexcursie in de Kwade Hoek of Scheelhoek, struin over Tuingemeten of doe een spannende speurtocht met het gezin bij A Seal. Voor degenen die liever zelf op pad gaan zijn er een aantal fietsroutes uitgezet en ligt Expeditie Haringvliet klaar om je naar jouw bestemming te vervoeren.

Meer informatie is te vinden op haringvlietweekend.nl. Het Haringvlietweekend wordt mogelijk gemaakt door provincie Zuid-Holland en partners uit het gebied.