Goeree-Overflakkee - Op ons gezellige eiland Goeree-Overflakkee wordt op zaterdag 14 september 2019 Open Monumentendag gevierd. "We sluiten daarbij weer aan bij het landelijke thema. Het thema voor 2019 is ‘Plekken van plezier’. Op dit moment wordt gewerkt aan de samenstelling van het programma en de opening van Open Monumentendag. Daarvoor vragen we de hulp van monumenteigenaren." Lees hieronder het hele artikel van gemeente Goeree-Overflakkee.

Oproep
Bent u eigenaar van een monument en stelt u het open voor publiek? Dan kunt u een korte tekst van maximaal 150 woorden en één foto met een bestandsgrootte van 1-3 MB opsturen naar de cultuurnetwerker Hugo Verweij, h.verweij@goeree-overflakkee.nl. Uw monument wordt dan opgenomen in het informatiekatern dat op dinsdag 10 september verschijnt als bijlage bij Groot Goeree-Overflakkee.

Opening Open Monumentendag
De opening van Open Monumentendag is op zaterdag 14 september bij de Menheerse werf in Middelharnis en wordt verricht door wethouder Berend Jan Bruggeman. Na de opening start een publieksevent dat in het teken staat van basisschoolleerlingen.

Plekken van plezier
Passend bij het landelijke thema wordt dit jaar nadrukkelijk aandacht besteed aan de plekken die er binnen de gemeente Goeree-Overflakkee zijn waar mensen vroeger voor ontspanning en vermaak naar toe gingen. Een voorbeeld daarvan is speeltuin ‘de Flipjes’ in Ouddorp of de muziektent aan het Beneden Zandpad in Middelharnis.