Ouddorp - RTM Ouddorp (Stichting Museum v/h Rotterdamsche Tramweg Maatschappij) organiseert in samenwerking met het Streekmuseum Goeree-Overflakkee nu voor het derde seizoen de dagtochten onder de naam 'Beleef Flakkee vanaf Ouddorp'. Traditioneel vanaf Rotterdam, Heinenoord, Numansdorp A29, Den Bommel/N59 naar Sommelsdijk, maar dit jaar voor het eerste ook vanaf Ouddorp, Oudelandse weg en dan via de campings aan de Vrijheidsweg en Ouddorp, Goedereede, Stellendam, (Hellevoetsluis), Melissant, Dirksland naar Sommelsdijk. Lees hieronder meer.

Beleef Flakkee vanaf Ouddorp

Dit seizoen organiseert de RTM in samenwerking met het Streekmuseum Goeree-Overflakkee eveneens dagtochten 'Beleef Flakkee vanaf Ouddorp' op de zaterdagen 20 juli, 10 en 17 augustus.

Een museumbus van de RTM rijdt vanaf bushalte Oudelandseweg (vertrek 09:15 uur) via Ouddorp, Goedereede, Stellendam, Hellevoetsluis (Sprong), Melissant en Dirksland naar Menheerse ’t Hoad en via de Menheerse Werf naar het Streekmuseum in Sommelsdijk.

In het Streekmuseum is een ontvangst in traditionele klederdracht met koffie en grootmoeders' appeltaart. Vervolgens zijn er een uitgebreide rondleiding en een ouderwetse lunch in De Doele, een kleurrijk pand uit de 18e eeuw. 's Middags is er een bezoek aan het RTM -museum met een retourrit naar West Répart in één van de prachtig gerestaureerde motortrams van de RTM.

Vertrek busstation Oudelandseweg 09:15 uur.

Kosten (inclusief rondleiding en lunch) €49,90 p.p.

Reserveren: beleefflakkee@gmail.com of via tel. 06-20082503.