Ouddorp - Nu het zomerseizoen is begonnen en het drukker wordt op de stranden, start de gemeente Goeree-Overflakkee weer met de extra dienstverlening aan strandgasten. Gedurende ongeveer twee maanden (negen weken, acht weekenden) zijn mensen die vallen onder de Participatiewet en bezig zijn met een re-integratietraject én mensen met een Wsw-indicatie aanwezig op de Noordzeestranden van Goeree-Overflakkee, als aanspreekpunt, parkeerwacht en schoonmaker. Op maandag 1 juli gaf wethouder Peter Feller (Recreatie en Toerisme) de formele aftrap van het project om de stranden in de gemeente Goeree-Overflakkee schoon, toegankelijk en veilig te houden. Lees hieronder verder.

Omdat de voormalige brandweerkazerne aan de Molenweg 5 in Ouddorp is ingericht als uitvalsbasis voor de activiteiten, vond het officiële startmoment ook hier plaats.

De wethouder sprak de medewerkers van mens-ontwikkelbedrijf Webego en de mensen die bezig zijn met een re-integratietraject toe. Het uitgangspunt van Passend Werk is ‘Werken leer je door het te doen’. Ik weet zeker dat jullie ook deze zomer weer heel veel gaan leren! En volgens mij is het strandproject naast een hele leerzame ook een hele leuke en afwisselende leerschool”.

De ‘gemeentelijke dienstverleners’ op het strand zien erop toe dat alles ordelijk verloopt. Dit doen zij onder meer door toezicht te houden op de parkeerplaatsen (parkeerwacht), te monitoren op de veiligheid op en rondom de stranden (preventie van diefstal), het opruimen van zwerfvuil en door toeristen te woord te staan. Daarnaast hebben zij een korte lijn met de politie voor als er kinderen, dieren of waardevolle spullen in de auto’s zijn achtergebleven. De gemeente biedt hiermee een extra service aan strandgasten en creëert tegelijkertijd mogelijkheden voor arbeidsparticipatie.

Dat de gemeente veel belang hecht aan het werk van deze mensen licht wethouder Feller toe: “Zoals jullie waarschijnlijk wel weten zijn wij heel erg trots op onze kust en dat is niet voor niks; we zijn dit jaar het schoonste strand van Nederland geworden en hebben meerdere blauwe vlaggen en de platina quality coast medaille gekregen. Het schoon, toegankelijk en veilig houden van de stranden is dus heel belangrijk, maar het is minstens zo belangrijk dat bezoekers van de stranden zich welkom voelen”.

Vanaf nu staan deze medewerkers van de gemeente, gedurende de zomermaanden, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur klaar voor recreanten op en rondom de Noordzeestranden van Goeree-Overflakkee. Bij de vier grote parkeerplaatsen (Flauwe Werk, Blok 3, Brouwersdam en Strand Noord) zijn zij herkenbaar aanwezig. De kleinere parkeerterreinen en de uitgerekte Brouwersdam worden met elektrisch scooters bezocht, om ook daar de gasten van dienst te kunnen zijn.

Bron gemeente Goeree-Overflakkee