Ouddorp - Smaak aan Zee vindt dit jaar plaats op 21, 22 en 23 juni 2019 aan de Brouwersdam in Ouddorp. Tijdens het grootste foodtruckfestival van de Zuid-Hollandse eilanden en Zeeland genieten bezoekers van lekker eten, muziek en activiteiten voor jong en oud. Er is zoals ieder jaar een gratis entree voor het gezellige foodtruckfestival. Lees hieronder verder.

Dat SMAAKT naar meer!
Smaak aan Zee is een gratis foodtruckfestival voor jong en oud, dat op 21,22 en 23 juni z’n vierde editie beleeft. Aan de voet van de Brouwersdam- Grevelingen zijde, zijn dit jaar naast 24 foodtrucks ook een fashiontruck te vinden en een speciaal plein met onder andere een klimtoren, stormbaan en springkussens. Bewegen voor jong, maar zeker ook oud(er). Voor een drankje wordt gezorgd aan de grote bar, onze speciale Heineken bier truck en de Bloom Gin-Tonic en Di Saronno Bar.

Focus op groen
In vier jaar tijd groeide het succesvolle Smaak aan Zee van 10.000 bezoekers in 2016 naar 14.000 in 2018. Dit jaar worden 10.000 tot 15.000 bezoekers verwacht. Het festival wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee, die het uitriep tot een Icoonevenement. De focus van de samenwerking ligt onder meer op duurzaamheid. Smaak aan Zee bevindt zich pal naast de Noordzee, midden in de natuur, en hanteert een No Waste-beleid. Tijdens het festival kun je afvalobers tegen het lijf lopen en er is een Commitment Team actief, dat bezoekers uitlegt geeft over het belang van duurzaamheid en afvalscheiding.
Wethouder Mevrouw T. Both zal met de eerste hap Smaak aan Zee Brouwersdam op 21 juni om 17 uur openen.

Ontdek de Smaak van streetfood
Van streekgerechten tot sushi, burgers, taco’s en smakelijke pizza’s: op Smaak aan Zee is een uiteenlopend aanbod aan streetfood te ontdekken. Maar liefst 24 foodtrucks openen dit weekend hun deuren. Een kleine greep: Rob Ribs bereidt American style-spareribs op zijn unieke Oklahoma Smoker; bij Wagyu geniet je van het beroemde, botermalse Wagyu-rundvlees; YouMe groeide met z’n sushi en teriyaki uit tot een publiekslieveling tijdens eerdere edities; en koffie van Pelican Rouge. Voor de zoetekauwen wordt ook gezorgd met poffertjes van de Zoete Meiden of een suikerspin bij Ballorig.
De grote bar serveert fris,bier en wijn, vanuit de Heineken biertruck serveren we BIER en bij de Bloom bar kun je terecht voor een Gin Tonic en een Di Saronno mix.
Bij de grote bar en de Heineken truck zie je het collectors item het Smaak aan Zee glas weer terug, je schaft dit eenmalig aan voor 1,50 euro en je neemt het na afloop mee naar huis. De Gin-Tonic wordt geschonken in een BLOOM GT glas, waar de eenmalig 3 euro voor betaald en ook mee naar huis mag nemen!

MuziekSmaak
Natuurlijk is er muzikaal entertainment: intieme liveoptredens van verschillende artiesten, waaronder Silky Sounds, Sing it Sisters en Stince .
Vanut diverse foodtrucks klinkt muziek en over het terrein doet de Pianoman een rondje, bij de foodtruck Casa de Santos kun je vinyl beluisteren en kopen.
Dat Smaakt naar meer: Ouddorp Duin
Dit jaar niet één, maar twee keer Smaak aan Zee! De tweede editie vindt plaats op 22,23,24 en 25 augustus op het strandplein van Ouddorp Duin, met 18 foodtrucks, muziek, activiteiten en workshops voor alle leeftijden.
In het kort:
Wat: Smaak aan Zee. 24 foodtrucks, muziek en gezelligheid voor jong en oud | Wanneer: 21, 22 & 23 juni 2019 | Openingstijden: vrijdag 16-23 uur, zaterdag 12-23 uur en zondag 12-21 uur | Waar: terrein IC Grevelingen, Brouwersdam, Brouwersdam Binnenzijde 25 Ouddorp | Entree Smaak aan Zee: gratis | Entree Sport- en beweegplein: € 5,- p.p. voor de hele dag | Parkeren: gratis | pin & cash betalen mogelijk (geen munten)| Meer informatie: www.smaakaanzee.nl en Facebook.com/smaakaanzee.