Middelharnis - Er is nog nooit zoveel te beleven geweest als dit jaar tijdens Havendag Menheerse. Het begint al op woensdag 29 mei 2019 doordat de Kermis op het Spuiplein een dag eerder begint. Ook op Hemelvaartsdag is de kermis 's middags te bezoeken. Op vrijdagavond is er de historische opening! Lees hieronder verder en bekijk het hele programma.

Historische opening op vrijdagavond
Op vrijdag avond 31 mei gaan de Havendagen officieel van start. Om 18 uur zal er een grote vloot rond- en platbodems vanaf het Havenhoofd vertrekken naar de Havenkom waar ze warm worden verwelkomd door een brassband met danseressen. Rond hetzelfde tijdstip zal een grote groep historische fietsen ook vanaf ’t Hoad naar de havenkom fietsen. Spreekstalmeester Fred Götzenberger zal via de installatie van DJ THOMM op het Vingerling een toelichting geven over de historische schepen en fietsen. Aansluitend zullen 2 vissers met hun dames in klederdracht namens het Streekmuseum de vlag van Middelharnis aan wethouder T. Both overhandigen. Via een erehaag van de scouting Stellendam zal zij de vlag hijsen waarmee de Havendag Menheerse 2019 officieel geopend is en de festiviteiten van start kunnen gaan.

Zaterdag 1 juni
Op de streek en ambachtsmarkt in de Nieuwstraat is dit jaar ook meer te beleven. Niet alleen doordat er meer kramen staan dan vorig jaar, maar dat er ook nog een sportplein is bijgekomen waar diverse sporten worden gedemonstreerd. Natuurlijk is het “De Vogel kinderplein” ook weer aanwezig zodat de kinderen zich lekker kunnen uitleven.

De Hervormde Gemeente van Middelharnis organiseert dit jaar hun Jaarmarkt tijdens Havendag. Daardoor zijn er meer kramen en activiteiten dan ooit op deze dag. Achter het Oude Raadhuis is een eetplein met een gezellig terras. Tevens is er een expositie van oude schoolplaten zijn er groendecoraties te koop. Ook voor de kinderen is er van alles te doen. De Grote of St. Michaëlskerk is open en de toren kan worden beklommen.

Rondom de haven is het natuurlijk weer extra gezellig deze dagen. Hier kunnen ‘oud Hollandse spelletjes’ worden gespeeld, en zal ook het Flakkees Piratenkoor te horen zijn. Op de altijd gezellige terrassen rondom de haven is dj THOMM aanwezig tot in de late uurtjes en treden er diverse bands op.

Muziek onder d’n Diek
Ook nieuw dit jaar is het podium op het Diekhuusplein waar zaterdagmiddag diverse bands zullen optreden. De band Millfist is een coverband die lekkere nummers variërend van Pink tot Foo Fighters speelt. De liedjes van “de Firma Ongeregeld” gaan ergens over en de teksten zijn verpakt in gedegen country-muziek. Daarbij is de texmex-style accordeon verfrissend temidden van het hedendaags gitaar en techno-geweld. The Legendary Orchestra Of Love is een vat vol tegenstrijdigheden. Het rock-‘n’-roll trio speelt vrolijke, dansbare gitaarmuziek. De liedjes vertellen absurde maar vermakelijke verhalen. De band is visueel aantrekkelijk, bezit aanstekelijke humor en ook aan showmanschap ontbreekt het de drie heren niet. Dankzij het Diekhuus is er een gezellig terras ingericht en zullen er ook diverse andere versnaperingen te krijgen zijn.

Bezoek het eiland Bliek
Vanaf het havenhoofd verzorgt Staatsbosbeheer een pendeldienst naar het nieuwe eiland Bliek om de vogelkijkhut te bezoeken. Tevens zal een boswachter ter plaatse enthousiast vertellen over de omgeving. Over vervoer hoeft u zich geen zorgen te maken want tussen de buitenhaven, de werf en diverse parkeerterreinen zullen diverse verschillende vormen van pendeldiensten beschikbaar zijn. De scouting van Stellendam zorgt voor pendeldiensten door het Havenkanaal, het treintje rijd over het industrieterrein en twee RTM bussen zorgen dat je ook kan parkeren bij Tieleman en bij gemeente Middelharnis.

Vuurwerk
Om 22.45 wordt de Menheerse Havendag weer afgesloten met een spetterende Vuurwerkshow dankzij de vrienden van Havendag. Het vuurwerk zal worden afgestoken vanaf de Oosthavendijk tussen Hernesseroord en de Werf in. Overigens zijn de feestelijkheden dan nog niet afgelopen want zowel op het Vingerling als bij de Menheerse Werf gaat het feest nog door tot in de late uurtjes.

Het volledige programma en actuele informatie kan je vinden op de website www.HavendagMenheerse.nl en op facebookpagina Havendag Menheerse.