Sommelsdijk - Altijd al die leuke tekst onder het kenteken van uw auto willen hebben in plaats van reclame van uw garage? Dat kan nu met de kentekenstickers van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. “Dit is un leutertuugje mit un garrel” of “Joe bint te korte bie”. Dit is een greep uit een zestal nummerplaatstickers die speciaal voor het Streekmuseum Goeree-Overflakkee zijn gemaakt. Lees hieronder verder.

Vervolg

De uitdrukkingen zijn allen in het dialect van Goeree-Overflakkee met uitzondering van: “Ik kom van Goeree-Overflakkee”. Immers “alle inwoners van het eiland Goeree-Overflakkee kunnen trots zijn op dit mooie eiland”, aldus een bestuurslid van het museum in Sommelsdijk.
De kenteken of nummerbordstickers kosten slechts per stuk € 4,- en zijn leuk voor uw eigen auto, maar ook erg leuk om cadeau te geven bijvoorbeeld aan iemand die in aanmerking komt voor: “Ik bin un soendagsriejer”.

De stickers zijn heel eenvoudig te plakken onder het nummerbord waar nu vaak reclame wordt gemaakt van de garage waar de auto is gekocht.

Met de aanschaf steunt u het Streekmuseum Goeree-Overflakkee en wil het museum werken aan educatieve projecten om aan jong en oud eilandverhalen te vertellen en door te vertellen.
De nummerbordstickers zijn, evenals de sleutelhangers, vlaggen en onderzettertjes, te koop in de museumwinkel van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in de Kerkstraat te Sommelsdijk.