Sommelsdijk - Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee is voornemens van alle dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee de dorpsvlag uit te geven. Dit in navolging van het succes met de vlag van Sommelsdijk en Middelharnis. De derde vlag in de reeks dorpsvlaggen is die van Stellendam. "Volgens sommigen een van de mooiste wapens van Goeree-Overflakkee. De vlag van Stellendam is naar het door de Hoge Raad van Adel vastgestelde wapen uit 1817." Lees hieronder verder.

Vervolg

"Stellendam was in 1817 nog een zelfstandige gemeente. Op de vlag staat een witte zwaan zwemmende op een zee, gegolfd van 6 stukken van zilver en sijnople."

Een vlag kost slechts 25 euro. De vlaggen zijn te koop in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, Kerkstraat in Sommelsdijk. Dagelijks geopend van dinsdag t/m zaterdag 14:00-17:00 uur.

Met de aankoop van de vlag steunt u het Streekmuseum en helpt u het museum eilandverhalen te vertellen en door te vertellen. Het vlagprotocol is niet van toepassing. Daarom mag de vlag het gehele jaar buiten hangen.

Wilt u ook eigenaar worden van de vlag van uw dorp? Geef aan van welk dorp u de vlag wilt kopen via deze link naar de website