Goeree-Overflakkee - Ewout van der Wende en zijn vriendin Iris hebben vorig jaar een Flakkees bordspel ontworpen. Vanaf heden is de officiële uitbreiding van het populaire spel Mien Durp te verkrijgen. De uitbreiding bestaat uit 40 nieuwe inwonerskaarten, inclusief 10 scankaarten, iets wat nog nooit eerder gezien is in de wereld van kaart&bordspellen! Koop jouw uitbreidingsset voor nog geen 7 euro bij verschillende ophaalpunten op het eiland. Lees hieronder meer.

Ontstaan Mien Durp

De aanleiding om het bordspel Mien Durp te ontwikkelen was het opzetten van een eerder Flakkees bordspel: Flakkees Monopoly. Maar, vertelt maker Ewout: "Dit mocht echter, door bezitsrechten, niet meer worden geproduceerd. Nu heb ik, met de lessen die we konden trekken uit het vorige spel, een nieuw spel opgezet, samen met mijn vriendin Iris." Het is een spel waarin de Flakkeeënaar zich zal herkennen: een echte 'mereakelse gangmeaker' op elk Flakkees feestje dus!

Mien Durp
Het spel in het algemeen:Het bordspel bestaat uit 137 vragenkaartjes in 3 categorieën, 1 bordspel, een verpakkingsdoos en een handleiding.

Het doel van het spel: Het doel van het spel is, door het zoveel mogelijk goed beantwoorden van de vragenkaarten, dorpen in bezit te spelen. Wie de meeste dorpen heeft verzameld, wint het spel.

De vragen variëren tussen 'kennisvragen', over hoe het vroeger was op Goeree-Overflakkee, 'gezegden' en 'woordvragen'. Hierbij is het de bedoeling dat je gezegden en woorden vertaald uit het dialect naar het Nederlands.

Ewout en Iris leggen uit: "Op het bordspel staan alle dorpen en 'gehuchten' van Goeree-Overflakkee. Alle dorpen/gehuchten hebben hun eigen bijnamen, maar dat niet alleen, ook heeft elk dorp zijn eigen 'inwonersnaam', zoals we die kennen op ons eiland. Deze komen allemaal voor in het spel."

Scankaarten

Met de scankaarten geef je het spel elke keer een andere wending! Door het scannen van de kaarten ontvang je extra pestkaarten of mag je bijvoorbeeld kaarten zomaar afpakken! Elke 4 weken worden de scankaartjes online vervangen waardoor elke keer als je het spel speelt tegen nieuwe verrassingen aanloopt!

Verkoop/aanschaf uitbreiding
De verkoop van het bordspel Mien Durp en de uitbreiding op de bestaande kaart gebeurd via de Facebookpagina van Mien Durp. Ewout: "U, als klant kunt een bericht plaatsen in de chat van onze pagina. We hopen dat veel mensen meegenieten van het spel dat wij ontwikkeld hebben: Veel speelplezier!"