Goeree-Overflakkee - Van 28 t/m 30 september kan iedereen zelf ervaren wat het Haringvliet zo uniek maakt tijdens het Haringvlietweekend. Met dit ‘beleefweekend’ wordt het Haringvliet in het zonnetje gezet. Natuurgidsen, vogelaars, watersporters en andere experts nemen jong en oud graag mee voor een uniek dagje uit. Van nachtvlinders zoeken tot waterdiertjes speuren en struinen over de wallen van Hellevoetsluis. Kijk voor het gevarieerde activiteitenprogramma op haringvlietweekend.nl en lees hieronder meer.

Een weekend boordevol activiteiten
Vanaf vrijdag zijn er allerlei activiteiten om de prachtige deltanatuur te verkennen. Met een besloten ochtendwandeling wordt in de ochtend het Haringvlietweekend geopend op de Meneerscheplaat. Na deze opening volgt het weekend boordevol activiteiten. Ga bijvoorbeeld nachtvlinders zoeken op vrijdagavond of bezoek een excursie de dag erna. Kom tot jezelf met bosbaden, leer zeilen of golfsurfen, stap met het hele gezin in de sloep of op de boot de ‘zeearend’ en wandel mee met de boswachter of natuurgids. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan Brakke Zaterdag in natuurgebied Scheelhoek dat de hele dag open is voor publiek.

Opruimacties Stellendam en Hellevoetsluis
In het Haringvlietweekend staan ook opruimacties gepland om het gebied schoner te maken, zodat bezoekers kunnen blijven genieten van de deltanatuur. Op zaterdagochtend 29 september raapt Schoon Haringvliet afval in Stellendam en Hellevoetsluis. Wie mee wil doen kan informatie vinden op schoonharingvliet.nl.

Over het Haringvlietweekend
Met dit ‘beleefweekend’ zetten we het Haringvliet in het zonnetje en betrekken we inwoners, recreanten, ondernemers, scholieren en toeristen bij het Haringvliet. Het Haringvlietweekend is een initiatief van IVN in samenwerking met het Droomfonds en Provincie Zuid-Holland en alle deelnemende organisaties.