Landelijk - Het is weer tijd voor dagjes weg! Gezellig met de familie en vrienden eropuit naar pretparken, zwembaden, stranden of festivals. Naast alle spullen die je nodig hebt voor jouw dagje weg is het ook belangrijk om even stil te staan bij volgende drie tips. Goed voorbereid op weg neemt namelijk een hoop zorgen en ongemakken weg: Polsbandjes voor de kinderen/spreek een ontmoetingsplaats af; Neem flesjes water mee en zorg dat je mobiel is opgeladen. Lees hieronder waarom.

1. Neem altijd flesjes water mee

Met warm weer is water drinken erg belangrijk, maar ook onderweg. Als je onverwacht in een file komt is dat niet leuk, dus zorg dat je alert blijft door water de drinken. Check altijd vanAnaarBeter.nl voor actuele reisinformatie of wegwerkzaamheden.

2. Zorg dat je mobiel is opgeladen

Een opgeladen mobiele telefoon met beltegoed wordt steeds belangrijker. Langs de snelweg worden de belpalen verwijderd, omdat verwacht wordt dat iedereen een telefoon bij zich heeft. Zorg dus dat hij is opgeladen voordat je vertrekt en dat je altijd bereikbaar bent.

3. Polsbandjes voor de kinderen en afspreekpunt.

Zorg dat kinderen 1 of 2 mobiele nummers op een polsbandje hebben. Zo kan er altijd contact opgenomen worden als je kindje eventueel verdwaald raakt. Op het strand heeft de reddingsbrigade vaak gratis polsbandjes. Je kunt het ook op de arm schrijven, mocht je geen polsbandje bij de hand hebben. Spreek ook altijd een plek af om af te spreken als je elkaar kwijt bent.

Maar vergeet vooral niet te genieten!