Regio - Het Haringvliet met zijn unieke, ruige en weidse natuur en rijke verleden staat in het weekend van 29 september t/m 1 oktober centraal tijdens het Haringvlietweekend. IVN organiseert, met ondersteuning van Droomfondsproject Haringvliet, allerlei activiteiten om het gebied met bijzondere deltanatuur nog meer op de kaart te zetten. Hierbij wordt zoveel mogelijk de samenwerking gezocht met ondernemers. Zij kunnen aanhaken door een activiteit te organiseren. "Ontdek het vogelparadijs, de reeën, maak kennis met het leven onder water en de prachtige cultuurhistorie van bijvoorbeeld Stellendam". Lees hieronder verder.

Het Haringvlietweekend is een vervolg op de succesvolle Haringvlietdag in 2016. Boswachters, vogelaars, en andere experts geven een uniek dagje uit en laten inwoners, toeristen en recreanten de prachtige plekken en verhalen van het Haringvliet beleven. Ontdek het vogelparadijs, de reeën, maak kennis met het leven onder water en de prachtige cultuurhistorie van bijvoorbeeld Hellevoetsluis en Stellendam.

Er zijn tal van ontwikkelingen gaande rondom het Haringvliet. In 2018 gaan de sluizen op een kier, natuurgebieden worden hersteld en Haringvliet-Biesbosch is een Nationaal Park van Wereldklasse geworden. Tijdens het Haringvlietweekend is te verkennen wat dit gebied zo bijzonder maakt en welke veranderingen er plaats gaan vinden.

Meer informatie is te vinden op ivn.nl/haringvlietweekend.