28 april 2017, Ouddorp/Scharendijk - Onder grote belangstelling werd Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam heropend. Na meerdere sprekers knipten Uwe Jandrusch en Pieternel het lint door op de trap naar de etage. Het was een emotioneel moment voor de familie Jendrusch, die hiermee een grote stap naar de toekomst maakt. Afgelopen zaterdag was er Open Dag voor het publiek. Lees hieronder verder.

Er is de afgelopen maanden heel hard gewerkt door bouwbedrijf Boogert en het personeel van de Brouwersdam. Er is een prachtig houten gebouw neergezet met een nieuw restaurant en surfshop. Door de groei en de bouw van de beachlodges was een grote renovatie echt nodig. Het watersportcentrum biedt behalve zeil- en surflessen ook een waterjump en diverse clinics. Er worden nationale en internationale surfevenementen en -wedstrijden gehouden.

Op zaterdag kon het publiek aan diverse gratis activiteiten, clinics en workshops deelnemen of een rondleiding krijgen door het nieuwe gebouw. Daar werd veel gebruik van gemaakt. En het restaurant was dan ook de hele dag afgeladen met belangstellenden. De nieuwste windsurf- & boardmaterialen werden getest en op het terrein was een springkussen, kon men geschminkt worden of met de optimistentrein een rondrit maken. In de avonds was er een proeverij, diner en live muziek.

Foto 1: De familie Jendrusch met rechts zoon Rick, een succesvol windsurfer en beoogd opvolger van het surfcentrum.

Foto 2: Uwe Jendrusch met directeur VVV-Zeeland Patrick Polie en Mirna Bogert van VVV Ouddorp

Tekst en foto's Maria Evers.