Ouddorp - Dith van der Sluis-Flikweert maakt nu ongeveer 6 jaar beelden van steen. De stenen zijn ongeveer 20 kg en daar maakt ze zowel figuurlijke als abstracte beelden van. Lia Gordijn komt net als Dith uit Maassluis. Zij maakt tekeningen die gebaseerd zijn op zentangle. De expositie is de gehele maand maart te bezichtigen van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur en op zaterdag tussen 09:00 en 16:00 uur. Lees hieronder meer.

Speksteen

Speksteen wordt in alle delen van de wereld gevonden. Waarbij hardheid en de structuur afhankelijk zijn van de vindplaats. Speksteen is met eenvoudig gereedschap te bewerken. Tegenwoordig werkt Dith ook met seleniet, albast en serpentijn waarvan de laatste twee steensoorten harder zijn dan speksteen. Dan ben je vooral bezig met hakken volgens Dith.

Zentangle

Dit is een methode om via het tekenen van herhalende patronen te ontspannen. De patronen worden tangles genoemd. Haar tekeningen zijn een mix van eigen impressie en zentangle. Lia werkt met fineliners en grafiet. Ook maakt Lia werken van inkt en alcohol, dit wordt gedaan op speciaal synthetisch papier. Deze techniek brengt verrassende vormen en kleuren teweeg. Samen hebben Dith en Lia in 2015-2016 in de pop-up store gestaan in Maassluis.

"Wij hopen uw nieuwsgierigheid gewekt te hebben en nodigen u dan ook uit om te komen kijken naar onze werken in ’t Blaeuwe Huus aan de Bosweg 2 in Ouddorp!"