Sommelsdijk- Zaterdag 17 december 2016 organiseert het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, in Sommelsdijk, de jaarlijkse Winterdag. Van 11:00 uur tot 17:00 uur wordt de Kerkstraat omgetoverd in een winterse sfeer anno 1900. Een ieder kan binnen op de foto in de antieke arrenslee of kan poseren met de veldwachter die door de straat zal lopen. Er wordt rondom het museum veel georganiseerd, maar ook daarbuiten. Er rijdt zelfs een heuse paardentram tussen recreatiecentrum De Staver (Olympiaweg) en de Kerkstraat van Sommelsdijk. De entree is voor leden is gratis, niet-leden kunnen voor slechts €2,50 het museum binnen. Lees hieronder het programma.

Veel activiteit

Het Streekmuseum opent, evenals vorig jaar, weer zijn deuren. Binnen is er de mogelijkheid uzelf, uw kinderen of het hele gezin gratis te laten fotograferen in de oude Flakkeese arrenslee of met mensen in klederdracht.

Leden van Ensemble Eeuwkant zijn aanwezig in traditionele Flakkeese klederdracht uit die tijd aanwezig; Pau Heerschap zal in klederdracht enkele voordrachten houden in het dialect; en Anne-Karin Guijt zal als juffrouw optreden in het schoolklasje. Tevens worden diverse muzikale klanken ten gehore gebracht in het Streekmuseum en in het Kerkstraatje. Blazers, zangers en instrumenten zijn die dag aanwezig en zullen op diverse tijden hun klanken laten horen.

Om de kinderen “zoet” te houden, wordt in het winkeltje op de begane grond snoep verkocht. Aan het versterken en verwarmen van de inwendige mens is ook gedacht. Er is warme chocolademelk en glühwein in overvloed en er wordt verse erwtensoep verkocht.

Het programma

11:00u Wim Visser speelt op harmonium

11:45u worden Christmas Carols gezongen

14:00u Optreden mandolineorkest Estampida

15:00u Optreden Oecumenisch koor

15:45u Optreden leden Sempre Crescendo

(Advies is half uur voor aanvang aanwezig te zijn, aangezien het een wat 'flexibel' programma is.)

"Oude tijden herleven in het erfgoedmuseum van Goeree-Overflakkee."