Haringvliet - Nieuw deze zomer: met de Waterbus naar het Haringvliet! Natuurmonumenten werkt samen met Waterbus door het aansluitend aanbieden van bijzondere excursies. Wat te denken van een beversporenexcursie op Tiengemeten of een fiets/wandelexcursie naar de lepelaarskolonie van Quackjeswater? Geniet van de mooie regio. Meer informatie en aanmelden kan via nm.nl. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. De Waterbus vaart t/m 25 september naar het Haringvliet.

De waterbus vaart vanuit de steden Rotterdam, Dordrecht en Willemstad. Eenmaal aangekomen op de bestemming is er nóg meer te beleven. Op Tiengemeten kun je op zoek naar beversporen, samen met de boswachter. Ook kun je je Waterbusticket combineren met een bezoekje aan Speelnatuur Tiengemeten, voor een heerlijk ruig dagje uit. Bij aankomst in Hellevoetsluis of Stellendam heeft de boswachter van Natuurmonumenten een unieke Waterbus fietsroute uitgezet. Je fietst vanaf de aanmeersteiger naar bijzondere natuurgebieden als Quackjeswater of Kwade Hoek, vol lepelaars, scholeksters en tureluurs.

Aanmelden

Als je mee wilt, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via natuurmonumenten.nl/waterbus. Daar vind je meer informatie over de excursies en de prijzen.