Melissant - De Slikken van Flakkee liggen tussen Goedereede en Herkingen, achter Melissant. De Slikken van Flakkee bestaan uit drooggevallen grond, ondiep water, en slikken en schorren die op den duur zijn ingezaaid met rogge en grassen. Het is een gebied wat grenst aan het Grevelingenmeer en bestaat uit drie delen, namelijk de noordelijke, de zuidelijke en de midden Slikken. De noordelijke en zuidelijke Slikken zijn niet vrij toegankelijk en hier gaat de natuur zijn gang. Op de zuidelijke Slikken grazen kuddes Heckrunderen en Fjordenpaarden. Ook deze mooie dames werden gefotografeerd door Patricia Overweel-In't Veld. De midden Slikken zijn toegankelijk voor natuurliefhebbers en hier lopen verschillende wandelroutes.

Routes
In het gebied midden Slikken lopen meerdere wandelroutes. Deze routes zijn aangegeven met blauwe, gele en rode paalkoppen. Honden zijn op de Slikken van Flakkee aangelijnd toegestaan. Ook kun je rustig fietsen over de Slikken van Flakkee. Het fietsknooppuntensysteem leidt je door dit gebied.

Excursies
In het hoogseizoen worden er wekelijks excursies georganiseerd naar de zuidelijke Slikken. Op een excursiewagen die getrokken wordt door een tractor ga je het gebied in met een ervaren gids die je alles kan vertellen over de planten die er groeien. Reserveren voor deze excursies is mogelijk bij VVV Goeree-Overflakkee, Ouddorp.

Bron kop van Goeree