Sommelsdijk - Heel de dag hard werken en geen tijd om het Streekmuseum te bezoeken? Speciaal in de maand van de Geschiedenis is woensdagavond 28 oktober 2015 het Streekmuseum geopend voor publiek. “Veel werkenden zijn niet in de gelegenheid de tentoonstelling van de BN-ers van Goeree-Overflakkee te bezoeken. Daarom hebben we besloten tot een avondopenstelling van het Streekmuseum” vertelt een bestuurslid. “Wij willen op die manier iedereen de kans geven de tentoonstelling te bezoeken die eind deze maand eindigt”.

Meer bezoekers

Het bezoekersaantal voor de maand oktober steeg aanzienlijk doordat het museum een expositie realiseerde met voorwerpen en verhalen van bekend geworden mensen van Goeree-Overflakkee. Olympische medailles winnen, optreden in volle theaters, de beste boeken schrijven en de wereld verbeteren….. Maak kennis met kampioenen en kunstenaars, dichters en dominees, schrijvers en sporters, dromers en doeners. Geboren op Goeree-Overflakkee volgden zij hun droom. Maak kennis met o.a. Toine van Peperstraten, Richard Groenendijk, Ab Klink, Elco Brinkman, Willem Walraven, Koos Moerenhout, Cees Verolme, Rien en Leo Vroegindeweij en vele vele meer.

Openingstijden

Het museum in de Kerkstraat van Sommelsdijk opent woensdagavond 28 oktober van 19:00-21:00 uur zijn deuren. Het museum is vanaf 1 november gesloten. Leden hebben gratis toegang. Voorts kunnen de diverse uitgegeven kortingscoupons worden ingewisseld voor een gereduceerd tarief.