Ouddorp - Op zaterdag 24 oktober 2015 vindt om 13.00 uur de tweede klim van de Toren on-tour plaats bij de Inspiratiecentrum Grevelingen in Ouddorp. Op deze dag wordt het Inspiratiecentrum toegankelijk voor kinderen met een fysieke beperking. Wat deze klim extra uniek maakt is dat iedereen die durft in de toren naar beneden mag abseilen.

Het doel van deze tour is om twaalf torens in twaalf maanden te bezoeken en tientallen gehandicapte kinderen omhoog in torens te krijgen, waar ze normaal niet op kunnen. Vele vrijwilligers maken dit mogelijk door de kinderen omhoog te tillen.

Programma
Om 13.00 uur is het ontvangst en gaat u per team naar boven. Clowns LoeLoe en Lien zwepen de boel op. Test de producten van Mitoo: de GoGo Adventure, de waterpistolen en hopelijk wordt ook het nieuwste product geshowd; de Noud Explorer, een rupsbandsysteem dat aangedreven wordt door je eigen elektrische rolstoel. Er zullen fotografen aanwezig zijn om deze unieke ervaring vast te leggen in blijvende herinneringen.

Samen naar de top!
Niets is onmogelijk ook kinderen met een fysieke beperking willen naar boven in een toren. De kinderen verdienen een unieke ervaring en nu kan dat nog, nu ze nog niet te zwaar zijn. Vrijwilligers tillen in groepjes van 3 à 4 personen de kinderen naar boven, zodat ouders die normaal gesproken al veel tillen worden ontzien. Ook zijn er kinderen die een hele prestatie neer gaan zetten……zij proberen zelf, ondanks hun handicap naar boven te lopen. Ook met hen zal er een team van vrijwilligers meegaan om hen waar nodig te ondersteunen. De Toren on-tour is een feest voor iedereen! Voor de gezinnen van de gehandicapte kinderen, maar ook voor de gezinnen van de vrijwilligers.

Over de Toren on-tour
Froukje van den Berg is moeder van twee tweelingen. Haar zoon Noud is rolstoel gebonden. Dit jaar wilde zij voor haar verjaardag geen fysieke cadeaus, maar wilde ze herinneringen maken, herinneringen voor het leven. Niet alleen voor haar, maar ook voor haar zoon Noud en de rest van haar gezin. Ze wilde dingen ondernemen die straks niet meer gaan omdat Noud dan te zwaar is om te tillen. Anderhalf jaar geleden beklom zij samen met haar gezin het Muiderslot en ze droegen Noud zelf. Dit was vrij zwaar en zij kwam tot de conclusie dat als ze dit vaker zouden willen ondernemen er dan meerdere dragers mee moeten. En zo ontstond de Toren on-tour……Samen naar de Top!

Wil je ook hoog van de toren blazen? U kunt uw kind nog steeds inschrijven of wil je ook bijdragen aan dit unieke evenement als vrijwilliger? Schrijf je dan in via de website. Inschrijven kan tot en met donderdag 22 oktober 2015.

Het abseilen wordt mogelijk gemaakt door Ayers Rock uit Zoetermeer.