Melissant - Zaterdag 12 september 2015 opende dhr. Frans Tollenaar, wethouder van de gemeente Goeree-Overflakkee, de Grevelingenweek op de Slikken van Flakkee. Na de openingshandeling werd de eerste 'Dag van de Slikken' gevierd, met een divers activiteitenprogramma voor jong en oud. De start van de Dag van de Slikken is de officiële opening van de tweede editie van de Grevelingenweek (van 12 t/m 19 september). Wethouder Frans Tollenaar opende de Grevelingenweek én de eerste Dag van de Slikken.

Dag van de Slikken

Wethouder Frans Tollenaar gaf aan dat de Slikken van Flakkee een prachtig, maar nog relatief onbekend gebied is: een onontdekte parel van Goeree-Overflakkee: "Met initiatieven zoals de Dag van de Slikken proberen we daar verandering in te brengen." Tijdens de dag was er van alles te doen: kanoën, tai-chi-workshops en je kon ook huifkartochten maken, deze waren erg populair.

Open dag bij de bunkers op De Punt

Een stukje verderop werd de Open dag bij de bunkers op De Punt druk bezocht. Direct bij de opening om 10:00 uur stonden de eerste bezoekers al te popelen om rondgeleid te worden. Stichting WO2GO gaf doorlopend rondleidingen door het bunkercomplex aan een zeer geïnteresseerd publiek. "Een mooie samenkomst van Open Monumentendag en de eerste dag van de Grevelingenweek!"

Meer activiteiten op de Kop van Flakkee

Komende week zijn er nog leuke activiteiten aan de Goereese kant komende week. Zo kun je bijvoorbeeld iedere dag Flyboarden op De Punt 1 in Ouddorp. Wil jij ervaren hoe het is om te vliegen boven het water? Dat kan bij Werelds aan het Strand. Ook is er de speciale mogelijkheid om in deze week op zondag, woensdag en vrijdag, 's morgens in alle vroegte op pad te gaan met een gids van IVN. Het verzamelpunt is op het parkeerterrein van Inspiratiecentrum Grevelingen. De rondleiding start om 07:00 uur (max 1,5 uur). Bij terugkomst krijgt u een ontbijtje (buffet vorm) aangeboden. Dit ontbijt is samengesteld uit zoveel mogelijk streekproducten.

De mogelijkheid om een rondvaart over de Grevelingen (met natuurgids) te maken wordt geboden, maar u kunt bijvoorbeeld ook meevaren op klipper Mathilda (dinsdag en woensdag met natuurgids)of een lezing volgen (Beleven van de Grevelingen/Wolken boven de Grevelingen). Maar er is ook gratis zeilen voor Goereese jeugd, een fotoworkshop op de Slikken van Flakkee en bekijk eens op uw gemak het smakelijke voorbeeld van een Grevelingenmenu (van Happerij 't Schouwtje). Dit is slechts een greep uit één van de vele activiteiten die plaatsvinden in de Grevelingenweek op Goeree-Overflakkee. Kijk voor meer informatie op de website van de Grevelingenweek.

*Grevelingenmenu:

Soep van (en met) Stellendamse garnalen

Geserveerd met molenaarsbrood, kruidenboter & olijfolie

***

Gebakken Poon gepaneerd met Ouddûrpse droge worst

Geserveerd met seizoensgroenten, salade & “Schouwtje frites”

***

Arretjescake met advocaat (natuurlijk allebei huisgemaakt).