Ouddorp - Op zaterdag 5 september 2015 van 10.00 - 17.00 uur, vindt bij het Inspiratiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam een streekmarkt en het Energy Festival 2015 plaats. De vierde editie van de Zilte Zaterdag Streekmarkt valt samen met de allereerste editie van het Energy Festival Goeree-Overflakkee. Een spectaculair evenement voor alle bewoners en bezoekers op het meest duurzame eiland van West-Europa. Toegang tot de streekmarkt is gratis.

Laat je op de streekmarkt verwonderen door lokale specialiteiten, oude ambachten en bijzondere duurzame producten. Maak tijdens het Energy Festival op een interactieve manier kennis met duurzame vervoersmiddelen. Test de nieuwste e-bikes, elektrische scooters of schrijf je in voor een Tesla test drive. Leer meer over nieuwe duurzaamheidsinitiatieven zoals de getijdencentrale, het waterstoftankstation of duurzame vistechnieken. Voor de kinderen is er een kidsplein met workshops, een speurtocht en een springkussen. Het Energy Festival is georganiseerd door de gemeente Goeree-Overflakkee en Dietz communicatie en wordt mede mogelijk gemaakt door partners als Tesla en Eneco.

Inspiratiecentrum Grevelingen

Inspiratiecentrum Grevelingen is de nieuwe ontdekattractie op de Brouwersdam. Bezoekers beleven de eilanden, Brouwersdam en het Grevelingenmeer op unieke wijze. Vanaf de uitkijktoren heeft men uitzicht over de (natuur)gebieden. Een kaartje voor de toren kost €3,00 voor volwassenen en €2,00 voor kinderen. In de expositieruimte is er speciale aandacht voor de eilanden, de Brouwersdam en het Grevelingenmeer middels de panoramashow, weetjeswand en waterzaal.

Meer weten?

Bezoek dan de website van Inspiratiecentrum Grevelingen en laat je inspireren! Meer informatie over het Energy Festival lees je hier.

Foto is archieffoto '14.