Op zaterdag 12 september 2015 gaat de tweede editie van de Grevelingenweek van start. Een week bomvol activiteiten die iedereen op een actieve manier kennis laten maken met al het moois dat de Grevelingen heeft te bieden. De Grevelingenweek betrekt inwoners, toeristen, ondernemers, scholieren en recreanten bij de Grevelingen. Ontdek en beleef de Grevelingen van 12 tot en met 19 september.

De verscheidenheid van de Grevelingen zie je terug in het aanbod van activiteiten tijdens de Grevelingenweek: er is voor ieder wat wils! Ga mee op vaartocht, ontbijt midden in de natuur, of volg een workshop natuurfotografie. Avontuurlijker ingesteld? Maak een ballonvaart over de Grevelingen, zeil, duik of maak een sprong van de Waterjump! Ontdek daarnaast de culinaire Grevelingen bij een van onze Gastheren. Restaurants bieden speciaal tijdens deze week een Grevelingenmenu aan, met producten uit en rondom de Grevelingen. Ook voor gezinnen is er van alles te doen. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de mooie onderwaterwereld van de Grevelingen en snorkel mee of ga met IVN Scharrelkids op pad om de Grevelingen spelenderwijs te beleven en te ontdekken!

De Grevelingenweek trapt af op zaterdagochtend 12 september met een feestelijke opening bij de Slikken van Flakkee. De opening van de Grevelingenweek wordt dit jaar gecombineerd met de Dag van de Slikken. Een dag waar de Slikken van Flakkee, een van de verborgen parels van de Zuid-Westelijke Delta, centraal staan. De openingshandeling wordt om 11:30 verricht door Frans Tollenaar, wethouder gemeente Goeree-Overflakkee. Op 19 september sluit de week af met het Feest der Grevelingen.

De Grevelingenweek is een initiatief van IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid en ZMf (Zeeuwse Milieufederatie) in samenwerking met het Natuur- en recreatieschap de Zuidwestelijke Delta, en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland.