Wandelen langs de boorden van Moeder Maas. Na lang voorbereiden en ‘testlopen’ is begin mei de wandelroute Maaspad officieel in gebruik genomen. Deze prachtige, nieuwe langeafstandswandelroute volgt het hele stroomgebied van de Maas in Nederland en komt ook over Goeree-Overflakkee.
De wandelroute van het Maaspad bestaat uit 20 etappes. De 19e etappe is het deel van de wandelroute dat over Goeree-Overflakkee gaat, van Stad aan ’t Haringvliet naar Stellendam. Een etappe van circa 25 kilometer langs het Haringvliet richting Middelharnis en Sommelsdijk en van daaruit via het Sas van Dirksland naar Stellendam. Een prachtig gebied om te wandelen en een mooie manier om al wandelend Goeree-Overflakkee te leren kennen en ervaren.

De wandelroute het Maaspad ‘springt’ geregeld de rivier over, waarbij de wandelaars via een brug of veerpont in totaal vijftien keer de noord- of de zuidoever bewandelen. De route doorkruist 105 dorpen en gehuchten in 32 gemeenten in de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Zuid-Holland. Meer informatie over de wandelroute is te vinden op de website en op Facebook.