In de maand mei ziet u de mooiste plekjes van het eiland Goeree-Overflakkee. Een prachtige plek om te wonen. Wat nu één eiland is bestond vroeger uit diverse kleine eilandjes. Deze eilandjes werden stukje voor stukje door mens en natuur op het water veroverd.

Zo ontstonden diverse eilandjes waarvan de contouren vandaag de dag nog te zien zijn in de vormen van de verschillende polders. Goeree-Overflakkee wordt omsloten door de Noordzee, het Haringvliet, het Volkerak- en het Grevelingenmeer. Het eiland is vlak met uitzondering van het duingebied op de noordwestpunt, het ligt zowat gelijk met het zeeniveau.

Op ons prachtige eiland is veel toerisme te vinden. De stranden op Goeree-Overflakkee zijn populair, niet alleen bij de inwoners, maar ook bij veel Duitsers. De dijken en polderwegen zijn erg in trek bij fietsers en wandelaars. Het Grevelingenmeer is erg geliefd bij sportduikers en andere watersporters als surfers en waterskiërs. Het grootste deel van Ouddorp bestaat uit uitgestrekte lintbebouwing. Doordat zandwallen als erfafscheiding worden gebruikt is hier een uniek schurvelingenlandschap ontstaan. De in het voorjaar volop in bloei staande tulpenvelden vormen een trekpleister die langzaam aan door toeristen ontdekt wordt.

Meedoen?

Mail uw foto (in groot formaat) naar info@igo.nl en de redactie mailt terug of uw foto in aanmerking komt. Meedoen kan t/m 10 mei 2014.