Whale-watchen in Nederland? Ja het kan! In het Nederlandse deel van de Noordzee leven duizenden bruinvissen, de kleinste walvisachtige op de wereld. En in het vroege voorjaar komen ze dicht bij de kust om voedsel te zoeken. Vanuit Stellendam gaat Delta Safari in maart twee dagen op zoek naar deze kleine dolfijnen.

Met het schip de Sirius vaart Delta Safari de Noordzee op om vier uur lang te zoeken naar de bruinvissen. Kleed je warm aan, verrekijker mee en speuren maar. Kijken of ergens de kleine driehoekige rugvinnen opduiken. Het blijft iedere keer spannend om zo dicht bij huis deze kleine walvissen te zien.
In 2013 werden op alle tochten bruinvissen gezien, variërend van 3 tot wel 15 stuks. De vaartocht gaat door de Voordelta en volgt o.a. de kustroute langs natuurgebied de Kwade Hoek.
Agenda
Op zaterdag 8 maart om 13:00 uur en op zondag 23 maart om 08:00 en 13:00 uur zijn er tochten. Wie mee wil kan zich per mail opgeven bij Delta Safari via info@deltasafari.nl. Kosten zijn €25,00 per persoon. Meer informatie op de website.