14 oktober 2023, Ouddorp - "DAM-X 2023 - een editie die onvergetelijk zal blijven!" DAM-X 2023 vond vorig weekend plaats bij Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam, op het
Grevelingenmeer. Het watersportevenement was een groot succes, een opkomst van minstens 5000 bezoekers en, volgens de kenners, geweldige windsurfcondities. Lees meer en bekijk de foto's van de organisatie >>

>>vervolg

Met meer dan 230 deelnemers, fantastische wind op zaterdag, een stralende zondag, geen druppel regen, spectaculaire Freestyle shows, een geweldige openingsavond en boeiende sprekers over iconische surfmerken, was DAM-X dit jaar een doorslaand succes.

Organisatie: "We willen onze dank uitspreken aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit onvergetelijke weekend – riders, racecrew, foto- en videografen, genereuze sponsors, iconische surfmerken, hulpverleners, ons eigen TEAM van Brouwersdam, en bovenal, onze trouwe toeschouwers! Het programma bood voor ieder wat wils. Met hoogtepunten, zoals de uitstekende windconditie (windkracht 6) op zaterdag, waardoor het grote aantal deelnemers hun vaardigheden konden tonen en ongelooflijke prestaties hebben neergezet."

Jong talent

Het mooie aan dit bekende windsurfevenement is de nadruk op jong talent. De kans om wedstrijdervaring op te doen en zichzelf te profileren is uniek. De toegankelijke Slalom Race staat dan ook bekend als de Fun Race. En daarbij, hoe gaaf is het om het water te delen met jouw grote inspiratiebronnen?! Er volgden meer toppunten; het DAM Café met livemuziek, SUP Race, Freestyle shows met wereldsterren als Amado Vrieswijk & Taty Frans en handtekening- & selfiesessies.

Na een zaterdag vol actie en avontuur werd de middag afgesloten met een gezellige barbecue en kon het epische DAM Party, dat al snel uitverkocht raakte, van start gaan. Hoewel zondag helaas niet dezelfde windcondities bood, was er geen gebrek aan activiteiten. Een gratis SUP Race werd georganiseerd en vond je de achterop de punt van het terrein de Boardsports Market, mooie merken met fantastische gear deelden niet alleen informatie, maar boden ook de mogelijkheid om het direct uit te proberen op het Grevelingenmeer.

Jordy Vonk, speaker en rider van DAM-X, interviewde diverse standhouders die interessante informatie deelden over eigen surfmerken en gaf deelnemers en bezoekers een kijkje in de windsurfwereld.

Het driedaagse windsurfevenement werd afgesloten met een spannende prijsuitreiking voor de winnaars - maar liefst 11 podiummomenten met een eerste, tweede en derde plaats.

"Om ervoor te zorgen dat je niets mist, willen we jou alvast uitnodigen voor volgend jaar. DAM-X keert terug van 11 tot 13 oktober 2024. Een weekend vol windsurfen en plezier. We zien je daar!" - organisatie DAM-X.