6 oktober 2023, Ouddorp - "Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam en Provincie Zeeland brengen het EK Freestyle Windsurfen terug naar de Brouwersdam!" Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam is verheugd om aan te kondigen dat, na een aantal jaren afwezigheid, het Europees Kampioenschap (EK) Freestyle Windsurfen terugkeert naar de Brouwersdam! Van 10 t/m 20 oktober 2023 wordt deze prestigieuze surfcompetitie, in samenwerking met de Provincie Zeeland, teruggehaald naar Brouwersdam. Lees meer >>

Vervolg

De windsurfhotspot Brouwersdam heeft een lange geschiedenis als één van de meest gewilde locaties voor windsurfers in Europa. Het EK Freestyle Windsurfen, dat de afgelopen jaren in het buitenland werd gehouden, keert nu terug naar de vertrouwde wateren van het Grevelingenmeer. Brouwersdam staat bekend om de ideale windomstandigheden en een adembenemende omgeving, waardoor het de perfecte locatie is voor een evenement van deze omvang. Het EK Freestyle Windsurfen wordt gehouden als de finale van de Freestyle Pro Tour (FPT). Topatleten Lennart Neubauer (1e WK Duitsland), Maaike Huvermann (Vice Worldchampion), Jacopo Testa (Europees Kampioen 2022), Yentel Cears (Wereld Kampioen 2023) en locals Bodhi Kempen, Maaike Huvermann, Dieter van der Eijken, Tom Robberecht, Maud de Bruijn en Tim Ruyssenaars strijden om de felbegeerde titel van het Europees Kampioenschap.

Drie aaneengesloten dagen

Dit jaar wordt het EK gehouden gedurende een aaneengesloten periode van drie dagen, van 10 t/m 20 oktober, met de gunstigste windomstandigheden. Dit betekent dat de exacte data 72 uur van tevoren worden aangekondigd, waarna de windsurfers op de hoogte worden gesteld en het evenement in beweging komt.

"We zijn ontzettend blij om het EK Freestyle Windsurfen terug te brengen naar de Brouwersdam", aldus Rick Jendrusch, mede-eigenaar van Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam. "Dit evenement heeft altijd een speciale plek in ons hart gehad, en we zijn ervan overtuigd dat het een onvergetelijke ervaring wordt voor deelnemers. Het evenement is spontaan georganiseerd, vanwege misgelopen vergunningen in Frankrijk waardoor de finale niet door kon gaan. Er werd een nieuwe locatie gezocht. Toen de FPT (Freestyle Pro Tour, organisatie van het EK) mij belde zei ik natuurlijk gelijk JA, laten we dit doen!"