[video] Ouddorp - Op zaterdag 1 en zondag 2 juli 2023 start het NK Ocean 2023 aan het Ouddorpse strand, 't Flaauwe Werk (ter hoogte van de reddingspost van de Ouddorpse Reddingsbrigade). De Ouddorpse Reddingsbrigade en de Lifesavingsport van Reddingsbrigade Nederland is enthousiast en zij spelen een grote rol bij de Open Nederlandse Kampioenschappen Ocean Events voor Junioren, Senioren en Masters, ook wel bekend als het NK Ocean 2023. "Het NK Ocean is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij reddingsbrigades uit het hele land samenkomen om te strijden in verschillende strand- en wateronderdelen..." Lees meer en bekijk de video hieronder >>

Vervolg

Het NK Ocean is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij reddingsbrigades uit het hele land samenkomen om te strijden in verschillende strand- en wateronderdelen. Dit jaar zal het NK Ocean voor de tweede keer plaatsvinden op zaterdag 1 en zondag 2 juli 2023 aan het prachtige strand van Ouddorp.

"Het doel van deze dag is niet alleen om de sport te promoten, maar ook om bewustzijn te creëren over het belang van waterveiligheid en de inzet van reddingsbrigades in Nederland."

Tijdens het NK Ocean zullen deelnemers in verschillende categorieën strijden om individuele en teamtitels. Er zullen onder andere onderdelen zoals Board Race, Surf Race, Beach Sprint, Beach Run, Ski Race, Ocean Man/Woman, Beach Flags en verschillende teamestafettes plaatsvinden. Bij de onderdelen draait het om snelheid. Wie kan het snelst een redding uitvoeren of wie kan het snelst zwemmen, rennen of rescueboarden.

Bekijk voor een impressie van de verschillende categorieën onderstaande video van het NK ocean 2022: