Ouddorp - Altijd al willen leren striptekenen, rappen, breakdancen, schilderen of toneelspelen? Het kan allemaal tijdens het 3-daagse Houten Aap KinderKunstFestival in Strandtheater Houten Aap in Ouddorp. "Kinderen kunnen zicht voor maar liefst 12 workshops inschrijven en op zaterdag aan het einde van het festival is de gave voorstelling ‘HipHop in een Notendop’." Lees meer >>

Vervolg

Kinderen kunnen zicht voor maar liefst 12 workshops inschrijven en op zaterdag aan het einde van het festival is de gave voorstelling ‘HipHop in een Notendop’. Op zaterdag kan je dan eerst meedoen met workshops zoals HipHop van Gwendolyn Dance & Entertainment, of je schrijft je in voor een workshop rappen of breakdance.

Ook helemaal nieuw in de Houten Kaap zijn de workshops Striptekenen en Stencil Art. Deelnemers leren hun eigen kunstwerken te maken met behulp van sjablonen, ofwel ‘stencils’ in het Engels. Stencil Art werd als kunstvorm bekend door het werk van (straat-) kunstenaars als Andy Warhol en Banksy en werd daarmee een belangrijke urban art vorm. In deze workshop wordt de techniek uitgelegd en daarna ontwerpen kinderen zelf hun sjablonen en snijden deze uit. Vervolgens kleuren zij het kunstwerk in met behulp van spuitbussen.

Natuurlijk is er tijdens het festival ook plek voor de bekende en succesvolle Houten Kaap-workshops. Zo kan je met kunstenares Cristina Vaudo stap voor stap de Sterrennacht van Van Gogh schilderen, je kan toneelspelen met theaterdocent Mark van Vliet of zingen met Amber van Opijnen. Ook de lokale muziekvereniging zal op vrijdag een muziekworkshop verzorgen.

Naast de workshops in de theaterzaal, kan je iedere dag kunststukjes maken in de bar of buiten op het plein kleurige kunstpannenkoeken bakken en grote bubbels blazen. Maar er is meer op het plein. Op donderdag kan je kleien bij het Kleiatelier, op vrijdag weven met kippengaas, op zaterdagochtend is het kunstig kliederen voor de allerkleinsten met het Kliederlab en in de middag kan je textielvaandels maken met Stichting Kunstbus.

Het Houten Aap KinderKunstFestival is van donderdag 18 mei t/m zaterdag 20 mei van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveer snel een plekje bij een van de workshops via houtenkaap.nl, vol=vol.