Ouddorp - RTV Slogo is de lokale omroep voor onze mooie gemeente Goeree-Overflakkee. Zij heeft een vaste wekelijks programmering met nieuwe programma’s. De nieuwe items voor deze week leest u hieronder, evenals de juiste frequenties om de lokale omroep op het eiland te ontvangen. Lees mee >>

Vervolg

De nieuwe items voor deze week zijn:

  • ‘t Eiland Actueel – Renovatie Haringvlietbrug: Bij de renovatie van het beweegbare deel van de Haringvlietbrug vernieuwen we straks ook alle technische installaties. Deze zorgen voor de bediening, besturing en bewaking van de brug en bestaan uit maar liefst 26 verschillende onderdelen. Waaronder camera’s, omroepinstallatie, slagbomen en de signaleringslampen voor de scheepvaart en het wegverkeer. Het compleet nieuwe systeem is in de maanden voorafgaand aan de montage op locatie, in een fabriekshal in Dordrecht getest. Door het vroegtijdig testen voorkomen we zoveel mogelijk verrassingen later in het project en beperken we de hinder voor het wegverkeer en de scheepvaart. In deze video neemt Rijkswaterstaatreporter Fiona je mee voor een kijkje bij de testopstelling.
  • Streekmuziek – Flakkeese Dagen 2022 – deel 5 – Bad Luck: De Flakkeese Dagen is het langst bestaande en bekendste jaarlijkse popfestival op Goeree-Overflakkee en daarmee het belangrijkste evenement van de popstichting Jailhouse. Het unieke van de Flakkeese Dagen is dat alle bands afkomstig zijn van of een duidelijke binding hebben met Goeree-Overflakkee. In 1989 voor het eerst gehouden op een vrijdagavond in het toenmalige Jailhouse-gebouwtje met 7 bands en 125 bezoekers, vandaag de dag een tweedaags festival met 2 podia en bijna 30 acts, goed voor 2000 bezoekers. Deze week deel 5 van onze registratie van 2022 met de band Bad Luck.
  • ‘t Eiland Actueel – Provincie G1000 Burgerraad: In een G1000 Burgerberaad gaan burgers, aangevuld met ambtenaren, politici, werkgevers en professionals in een zorgvuldig uitgewerkt proces met elkaar in gesprek. De deelnemers gaan op zoek naar wat zij samen belangrijk vinden op weg naar een duurzame toekomst voor hun provincie. Daarbij laten zij zich informeren door experts en inspiratoren. Ze werken in groepen hun ideeën uit tot concrete voorstellen. Samen besluiten zij wat de beste voorstellen zijn. Die worden opgenomen in het Burgerakkoord. Het Burgerakkoord wordt aangeboden aan de Provinciale Staten, met het verzoek dit akkoord uit te voeren en/of op te nemen in beleid.
  • Streekhistorie – Naar School - deel 3: In deze nieuwe serie over de historie van Goeree-Overflakkee gaan we deze keer terug naar school. Hoe ging het er vroeger aan toe op de basisschool en hoe leerden onze opa’s en oma’s schrijven, lezen en rekenen. In deze serie worden geen specifieke beelden getoond uit onze eigen streek maar krijgt met een goede indruk hoe het lesgeven er aan toe ging in Nederland.

Programma’s in de uitzending:

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 43, KPN/Telfort: Kanaal 1371, Delta: Kanaal 12

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen:

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo