[video] Goeree-Overflakkee - "Maar liefst 2200 deelnemers op 10e editie van de Tulpentocht! Als organisatie zijn we trots op de deelnemers. Elk jaar zijn er deelnemers uit verschillende landen, ook dit jaar waren er Belgen, Duitsers en Spanjaarden aanwezig." - Zaterdag 15 april 2023 vond de 10e editie van de Tulpentocht plaats. De deelnemers hadden dit jaar prachtig wandel- en fietsweer met een lekker zonnetje, een “stevig” windje en de sfeer was goed! Lees een verslag en bekijk de video en vele foto's van Wilko van Dam >>

Verslag

Rond 07:30 verschenen de eerste trouwe deelnemers van de 25 en 17,5 kilometer in de kantine bij MSV & AV Flakkee om te starten. 8:00 werd het startschot gelost door Janneke Troost, deelneemster van het eerste uur. Vervolgens vertrokken de lopers richting de Flakkeese polders om de bloemen- en kleurenpracht waar Goeree-Overflakkee bekend om staat te aanschouwen. Vanaf 9:00 konden ook de deelnemers van de 11 km vertrekken. Ze zijn met bussen naar een andere locatie gebracht, om zo tijdens het wandelen ook zo veel mogelijk tulpen te kunnen bewonderen. Vanaf 11:00 was het de beurt aan de fietsers en scootmobielers, voor een tocht van 29 kilometer.

De wandelaars en fietsers werden bij de stempelposten verwelkomd door enthousiaste vrijwilligers, met wat lekkers en een stempel op de stempelkaarten. Ook stonden er verschillende muziekgroepen klaar bij de stempelposten, dit zorgde voor een hoop gezelligheid. Voor de fietsers was de molen van Sommelsdijk geopend en was het op en om het Diekhuusplein een en al gezelligheid.

De medewerkers van de Voedselbank Goeree Overflakke en KAIROS, de goede doelen van deze editie, waren aanwezig bij de start.

"Als organisatie zijn we trots op de 2200 deelnemers. Elk jaar zijn er deelnemers uit verschillende landen, ook dit jaar waren er Belgen, Duitsers en Spanjaarden aanwezig."

De organisatie kijkt terug op een heel geslaagde 10e editie van de Tulpentocht, die werd georganiseerd met dank aan MSV & AV Flakkee, de gemeente Goeree-Overflakkee, het Waterschap Hollandse Delta, het Rode Kruis Goeree-Overflakkee, VVV Goeree-Overflakkee, het bestuur van het Streekmuseum, Klasse Verkeer, Manege Oostmoer, de Molen van Sommelsdijk, modelvliegclub SDGO, het Diekhuus, landbouwbedrijf Marco Buijs, Fa. Fleuren, Happy Music, LTO-Noord, Middelharnis Centrum en natuurlijk alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers.

Cheque goede doelen

Woensdag 17 mei 2023 om 19:30 uur wordt in De Doele in Sommelsdijk door een vertegenwoordiger van college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee de cheque uitgereikt aan de goede doelen van deze editie: KAIROS en de Voedselbank Goeree Overflakkee.