Goeree-Overflakkee - De N59 is tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) tot afslag Den Bommel (Schaapsweg) nog tot en met 1 september 2023 in zijn geheel afgesloten. "Er wordt een vangrail geplaatst tussen de twee rijstroken op deze weg, zodat weggebruikers niet meer op de andere weghelft kunnen komen. Een fysieke rijbaanscheiding zorgt voor minder gevaarlijke situaties en ongelukken. Daardoor is er minder kans op vertraging en hinder voor weggebruikers en de omgeving", aldus provincie Zuid-Holland. Lees meer >>

Omleidingsroute
Het verkeer wordt omgeleid. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd. Houd tussen Rotterdam en Zierikzee tijdens de spits rekening met 30 minuten extra reistijd bovenop de normale reistijd.

Automobilisten die tussen Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard rijden, worden omgeleid via de N257, A4 en A29 of andersom. Automobilisten die tussen Zierikzee en Rotterdam rijden, worden via de noordkant omgeleid via de N57 en A15 of andersom. Of de zuidkant via de N59, N257, A4 en A16 of andersom.

Fietsers
Fietsers ondervinden geen hinder van de afsluiting en kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de parallelweg.

Openbaar Vervoer
De reguliere lijnbussen blijven tijdens de werkzaamheden over de N59 rijden. Ook rijden er pendelbussen tussen busstation Heinenoord en:

  • station Rotterdam Zuidplein (metro RET)
  • station Rotterdam Lombardijen (trein / tram RET)
  • station Barendrecht (trein)

Meer informatie over de buslijnen tijdens de afsluitingen van de Heinenoordtunnel staat op de website van Connexxion.

Waarom zijn de N59 en de Heinenoordtunnel in augustus tegelijkertijd dicht?
Ongeveer een derde van de weggebruikers op de N59 rijdt ook over de A29 en door de Heinenoordtunnel. Veel van deze weggebruikers kunnen tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel daarom geen gebruik maken van de N59 en worden omgeleid via de N57. Door het combineren van de werkzaamheden is er maar 1 periode van hinder voor gebruikers van de N59.