Goeree-Overflakkee - Het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee ligt tussen de Haringvliet en het Grevelingenmeer. Bekende plaatsen als Middelharnis en Ouddorp trekken veel toeristen. Als je zelf op Goeree-Overflakkee woont, dan zoek je de drukte waarschijnlijk niet vaak op. Tijdens een fietstocht heb je echter de tijd en ruimte om in alle rust de natuur en bezienswaardigheden van dit eiland te ontdekken. Lees meer >>

Een grote keuze aan fietstochten

Het eiland heeft voor iedere fietser iets te bieden. Dus kies je een fietsroute die het beste bij je past. Dit kan een mountainbikeroute zijn of een pad dat geschikt is voor gewone fietsen. Op de mountainbike fiets je de route die de Kop van Goeree wordt genoemd. Volg de route door de duinen en tussen de bomen. Deze route is bijna tweeëndertig kilometer lang en geschikt voor ervaren rijders of voor beginners die de uitdaging aandurven. Wil je een rustiger pad fietsen? Kijk dan voor de molenroute of de torenroute. De meeste fietsroutes op Goeree-Overflakkee hebben lengtes tussen de dertig en zestig kilometer. Er zijn er ook van rond de tien kilometer.

Zorg voor voldoende energie om de gekozen route te fietsen

Houd er onder het fietsen niet alleen rekening mee dat de routes lang zijn. Je kunt ook nog eens onderweg een flinke tegenwind hebben, vanaf het water en over de open vlaktes. Een goede voorbereiding is dan ook geen overbodige luxe. Deze voorbereiding bestaat natuurlijk uit een energierijk ontbijt, met voldoende koolhydraten. Daarnaast is het eveneens belangrijk dat je onderweg ook voldoende eet. Voeding met voldoende koolhydraten geeft je lichaam onder het fietsen de brandstof die nodig is om de fietstocht uit te rijden. En na afloop heb je dan zelfs nog voldoende energie over.

Waarom zijn koolhydraten belangrijk?

Tijdens het fietsen heb je direct energie nodig. Koolhydraten leveren deze energie. Je kunt daardoor gemakkelijker de fietstocht volhouden, zeker als je een lange afstand fietst. Het is echter wel zo dat deze snelle koolhydraten ook redelijk vlug opraken bij lichamelijke inspanning. Daardoor merk je na anderhalf tot twee uur dat je vermoeid raakt. Dat is het moment om wat te eten, dit kan in de vorm van een fruit zijn, maar ook bijvoorbeeld een energiereep waar havermout of quinoa in zit. De suiker die in deze voeding zit, levert de koolhydraten voor extra, nieuwe energie.

Voedingssupplementen als extra ondersteuning

Wil je zeker weten dat je tijdens de hele zestig kilometer van je fietstocht genoeg energie hebt, zodat je onderweg ook nog van de omgeving kunt genieten? Kies dan voor een ontbijt dat rijk is aan koolhydraten. Er zijn speciale voedingssupplementen die bestaan uit pure haver die zeer fijngemalen is. Dit maakt het product geschikt om te gebruiken als meel voor pannenkoeken of brood. Eet je dit als ontbijt, dan weet je zeker dat je voldoende koolhydraten hebt aan het begin van de fietsroute. Maak ook een lunchpakket hiermee klaar, zodat je halverwege de dag nieuwe energie kunt opdoen. Daarbij drink je een frisse drank die tevens voorzien is van extra koolhydraten, bijvoorbeeld uit citroensap. Dit lest de dorst en geeft bovendien de nieuwe energie die je nodig hebt om de fietstocht helemaal uit te rijden.