Regio Goeree-Overflakeke - Restaurant PUURR BY RICH is een actie gestart om geld op te halen voor een AED op de Grevelingendam. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. "Veel bewoners van ons eiland Goeree-Overflakkee komen in dit gebied, vooral in de zomer genieten we hier met elkaar. De actie vind je onder deze link. Lees snel verder; Sámen maken we (de regio) Goeree-Overflakkee! >>

Grevelingendam

Initiatiefnemer van de actie Restaurant PUURR BY RICH: Helpen jullie mee aan een AED op de Grevelingendam? Maak het recreatiegebied een stuk veiliger dus doneer allen! Het resterende bedrag wat er tekort is na 30 dagen zullen Restaurant PUURR BY RICH en MEER Outdoor voor hun rekening nemen.

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 25.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland meer dan 20.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er bijna 15.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl

Klik HIER voor de BuurtAED-actie Grevelingen.