Heb jij je eerstvolgende vakantie al geboekt? Trek dit voorjaar naar de Nederlandse Waddeneilanden. Er valt ontzettend veel te beleven, voor jong en oud. Denk aan de sfeervolle, knusse dorpjes die je op Ameland, Terschelling en bijvoorbeeld Vlieland vindt. Of wat te denken van de brede diversiteit aan flora en fauna op de Waddeneilanden. Neem je fiets mee of huur deze ter plekke, om de flora en fauna vanaf de fraai aangelegde paden te ontdekken. Niet alleen vind je er kilometerslange fietspaden; ook aan wandelroutes geen gebrek. Is het een dag minder mooi weer? Speel in dat geval je favoriete familiespel in je gehuurde vakantiehuis op Vlieland of Schiermonnikoog. Lees meer >>

Tip: wacht niet te lang met het boeken van je accommodatie op het eiland. Zeker in het voorjaar en de zomer zitten de hotels en vakantieparken snel vol.

Het gevoel echt even weg te zijn
Een belangrijke reden om specifiek voor een verblijf in een hotel op Terschelling, Texel of Ameland te kiezen, is het gevoel wat deze eilanden je geven. Je hebt het idee echt weg te zijn van huis, terwijl de Waddeneilanden zelfs vanuit Midden-Nederland binnen een paar uur te bereiken zijn. Vergelijk het met een bezoek aan Zuid-Limburg; deze regio geeft veel mensen hetzelfde gevoel. Houd er rekening mee, dat de havens voor de veerdiensten naar deze eilanden verspreid over Groningen, Friesland en Noord-Holland liggen. Voor vertrek kun je de tickets voor de veerboot eenvoudig online boeken. Dat scheelt tijd en stress in de haven zelf. Wees op tijd; de drukte rond de havens maakt dat het vaak al snel even duurt voordat je een parkeerplek gevonden hebt.

Er is ontzettend veel te beleven op de Waddeneilanden
Reeds werden een aantal voorbeelden gegeven van activiteiten die je kunt ondernemen bij een bezoek aan de Waddeneilanden. Maak een fiets- of wandeltocht, struin door de verschillende plaatjes op de eilanden, trek naar het strand op de warmste zomerdagen, maak een rondtocht met de boot, enzovoorts. Vergeet ook niet een avond vrij te houden om de zon aan de horizon te zien verdwijnen. Wees op tijd, de strandtenten aan de goede kant van het eiland zitten in de namiddag vaak al vroeg vol met mensen die wachten tot de zon onder is. Het alternatief is een handdoek meenemen, om vanaf het strand zelf te kijken. Een hele romantische setting, zeker op een warme zomeravond!