11 oktober 2022, Ouddorp - Na twee jaar zat de wind mee. Vrijdag 7 oktober was Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam weer de thuishaven voor Dam-X! Dit watersportevenement zette jaren geleden windsurfen in de spotlights op Brouwersdam. "Deze editie waaide niet over en startte op vrijdag al vroeg in de morgen. Tegen de lunch was al van alles te doen en te beleven...." Lees meer en bekijk de foto's >>

Vervolg verslag DAM-X- dag 1

-DAG 1- Voor de riders begon de dag met de Freestyle Clinic onder leiding van local Maaike Huvermann en Tim Gerdes. Deelnemers kregen Freestyle tips op maat van de pro’s. Zij waren niet alleen op het Grevelingenmeer, de wind nam toe en meerderen voegden zich op het water en er werd meer gefreestyled.

Vandaag start de DAM-X Slalom. Vrijdag kregen de deelnemers de mogelijkheid om zich goed voor te bereiden middels de Dam-X Slalom Training. Jordy Vonk, IFCA World Champion 2022, nam het voortouw hierin. Samen met Ingmar Daldorf, Taty Frans en Team Rider van Brouwersdam Koen Hessels stonden zij tegenover 100 deelnemers. Met zo’n 20 knopen wind was het een spectaculaire training. Jordy geeft aan dat hij helemaal klaar is voor komend weekend. “Het belooft een mooie race te worden.”

Dam-X is niet alleen op het water, ook aan wal beleef je zelfs watersport. De Boardsports Market met de grootste windsurfmerken staan hier voor geïnteresseerden. Het terrein is gratis te betreden en biedt voor jong en oud veel verschillende activiteiten en gezelligheid, precies wat je het gehele jaar mag verwachten van deze locatie.

Het Dam-X Event sloot zondag het watersportseizoen af en veranderde geheel om tot wintersportparadijs. Brouwersdam SNOW keert terug en geeft al kleine voorproefjes weg in onze Snow Hut waar ski- en snowboardlessen plaatsvinden.

Vrijdagavond werd de avond sfeervol afgesloten in het Restaurant Eat & See met livemuziek van Ouddorper Amber van Opijnen. Gasten genoten van het diner en een borrel.

Dag 1 van DAM-X werd door iedereen als enorm positief ervaren. Er wordt uitgekeken naar de komende twee dagen waar iedereen opnieuw welkom is voor de activiteiten, de BBQ en de legendarische DAM Party. Wordt vervolgd....

---------

Samenvatting :

DAM-X 2022 een mega succes!
Een spannend jaar met een kleinere opzet, het bleek een groot succes te zijn voor DAM-X bij Zeil en Surfcentrum Brouwersdam. De intieme sfeer en juist het behapbare evenemententerrein bracht een hoop gezelligheid. Natuurlijk speelde het weer mee, op zaterdag uitstekende wind voor de surfers. Er werden in totaal wel duizend uitslagen gevaren verdeeld over de 190 deelnemers! Meerdere rondes per categorie dus! Het windsurf foilen was een klasse apart, ze scheurden iedereen voorbij. Vanwege de minimale weerstand en de foil behaalden ze snelheden tot wel 60km/h! 2.500 unieke bezoekers trokken zaterdag naar de Brouwersdam en dat was goed te zien tijdens de freestyle show van de pro’s! Doordat het geen wedstrijd was maar een show konden ze dit jaar extra dicht bij de kant komen en sprongen ze extreem hoog uit het water. Veel risico maar dit kun je prima overlaten aan wereldkampioen als Steven van Broeckhoven & Yentel Cears. Ook de locals Bodhi Kempen & Tigo Kort lieten zichzelf van hun beste kant zien. Bij elke move ging het publiek uit zijn dak, zeker toen de extra boot een golf creëerden waardoor ze meters uit het water vlogen. Na een hoop activiteiten, een gezellige BBQ een legendarisch feest sloten we de zaterdag af. Zondag een prachtige dag, het leek wel weer zomer met heerlijke tempraturen. Een top dag om rustig uit te slapen. Helaas minder wind maar na een vermoeiende zaterdag was dat niet heel erg. De pro’s gaven nog een super show weg, de foilers konden nog wat heats varen en uiteindelijk sloten we af met de prijsuitreiking waar de nadruk op de jongste categorieën lag. Dat is de toekomst van de sport en zijn de talenten. Een ontzettend geslaagd evenement, waar we als organisatie erg trots op zijn en in totaal wel z’n 4000 bezoekers. Dit hadden we in z’n korte tijd nooit kunnen doen zonder het sterke TEAM van Zeil en Surfcentrum Brouwersdam. Die hebben heel erg hard gewerkt zodat dit plaats kon vinden, we kijken al uit naar 2023. DAM-X vindt dan plaats van 6 t/m 8 oktober op minsten dezelfde manier!

Tekst organisatie DAM-X Brouwersdam