[video] Ouddorp - Vanaf dinsdagavond 11 oktober 2022 om 21:20 uur (niet om 21:30 uur), zendt de EO op NPO1 een 6-delige serie uit over het vrijwillige reddingswerk van de KNRM: 'Redders op Zee'. "Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, station Ouddorp is één van de vier stations die de afgelopen maanden intensief is gevolgd en de acties met bodycams heeft gefilmd. Je kijkt dus live mee naar echte beelden, afgewisseld met interviews met de bemanning!" De serie levert spectaculaire beelden op die op de Grevelingen en op zee bij de Brouwersdam zijn gemaakt en zet Ouddorp mooi op de kaart. Bekijk de video en lees meer >>

Vervolg

"Maar er zijn ook indrukwekkende beelden van een reanimatie in de zomer van dit jaar op de Grevelingen te zien, in één van de volgende afleveringen", aldus John Brökling, "hierbij gaat de crew van het Station Ouddorp tot het uiterste om een leven te redden."

De vrijwilligers van KNRM Ouddorp en in het bijzonder Gerwin van Sighem, Andreas Hameeteman en Johan Grinwis hebben in deze afleveringen een hoofdrol. "Zij zijn buiten het reddingswerk op de reddingboten, ook thuis gevolgd met een camera, zodat ook wordt belicht hoe het thuisfront er mee omgaat als je partner met slecht weer, dag en nacht, naar het station vertrekt als de pieper gaat om je leven te wagen om een ander te redden."